MWC2012: csak jövő évtől lesznek kaphatók a Powermat termékei

A tavalyi kiállításon már összefutottunk a Powermat nevű céggel, akik úgynevezett indukciós töltéssel kapcsolatos megoldások fejlesztésével foglalkoznak. Az eljárás lényege, hogy kvázi vezeték nélkül tudjuk a mobiltelefonok (vagy bármilyen kütyünek) az akkumulátorát tölteni, ami nyilván sok esetben kényelmessé teheti az egyébként nem túl nagy erőfeszítést igénylő töltési folyamatot. A tavaly bemutatott termékeikről és magáról az eljárásról egy külön cikket is publikáltunk, idén pedig nagyon lelkesen mentünk vissza a standjukhoz; tavaly ugyanis megígérték, hogy pár hónapon belül Magyarországon is kaphatók lesznek a termékeik, de azóta sincsenek a boltok polcain.

Megkérdeztünk pár illetékest, hogy ez miért van így, ám kiderült, hogy időközben társultak a Duracellel, mostmár Duracell Powermat a nevük és bár állításuk szerint nagyon jönnének Kelet-Európába is, mással vannak elfoglalva, ezért a termékek érkezése sajnálatos módon csak 2013-ban fog megtörténni. Pedig fejlesztettek bőven, külső akkumulátoruk sokkal szebb és ránézésre strapabíróbb is, az iPhone-hol való kabátjuk is kompaktabb, plusz elvileg már van egy olyan kis lapkájuk, melyet elég betenni a hátlap és az akkumulátor közé ahhoz, hogy az indukciós töltés megvalósuljon; ezt sajnos működés közben nem láttuk.

Eltűntek viszont a standról az autós kiegészítők, pedig tavaly egy Opel-kartámasz feszített egy hatalmas vitrinben, demonstrálva, hogy autókázás közben is milyen pöpecül tölthet az akkumulátorunk. Annak ellenére, hogy a magyarországi forgalmazásra még sokat kell várnunk, a cég illetékes bizakodó volt, hiszen remélhetőleg még idén a neten megrendelhetőek lesznek itthonról is a termékek.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés