Powermat és a vezeték nélküli töltés

Hirdetés

Véleményezünk

Mivel a gyártó által támogatott készülékekből egy darabbal sem rendelkezünk szerkesztőségi szinten, ezért a gyártó számunkra egy két eszköz töltésére használható Powermat 2X Mat töltőállomást és egy-egy 1850 mAh-s külső akkumulátort adott, melynek segítségével microUSB-s eszközeinket útközben is tudjuk tölteni. Tapasztalatunk tehát alapvetően erről van, de mint már említettem, a Mobile World Congress kiállításon meg tudtuk nézni a hátlapokat is, természetesen azok is minden további gond nélkül működnek.


Powermat hátlapok különféle készülékekhez

A helyzet az, hogy egy efféle megoldás használata nagyon kényelmesnek bizonyult az elmúlt pár napban. A külső akkumulátort mindenhova magammal viszem, kompakt méretének köszönhetően elfér a legkisebb notebooktáskában is, az pedig nem kérdés, hogy sokszor menthet életet. Hazaérve csak rádobom a töltőállomásra, élvezem a folyamatot, kicsit high-tech és tényleg jópofa. Mindehhez hozzátartozik, hogy rendelkezem egy közel háromszor ekkora kapacitású külső akkumulátorral is, mely bármilyen USB-s eszköznek tud áramot adni, de mivel azt 12 órán keresztül kell miniUSB csatlakozón keresztül tölteni, kevesebbet használom, egész egyszerűen kényelmetlenebbnek találom, holott a kapacitása sokkal jobb. Maga a töltés egyébként marha jópofa, ha rárakjuk az eszközt a töltőállomásra, azt egy mágnes egyből behúzza a helyére, felvillan egy fehér lámpa, keletkezik némi hangeffekt, majd megindul a töltés, mely csak addig tart, amíg az eszköz ténylegesen fel nem töltődik. Itt van a dolog lényege elásva, maga az indukciós töltés ugyanis nyilván jó dolog, de kell némi elektronika ahhoz, hogy az eszköz érzékelje a ráhelyzett készüléket, csak akkor kapcsoljon be, amikor kompatibilis cuccot helyezünk rá, továbbá fontos, hogy ne legyen túltöltés. A barcelonai standon mértük a fogyasztást, ha nem volt töltés, ténylegesen nulla volt az alátétek áramfogyasztása, azt pedig tapasztalatból tudjuk, hogy a feltöltött eszközöket nem tölti tovább a cucc; igaz ez a külső akkumulátorra is, mely lekapcsol, ha a rádugott telefon csutkára tölt.

Az indukciós töltés tehát egy létező, működő dolog, mely nekünk nagyon szimpatikus. A fizikai részt egy bizonyos szinten túl mi sem látjuk, alkalom adtán egy szakemberrel majd el fogok beszélgetni arról, hogy az elektromágneses tér vajon árt-e az ugyanarra az asztalra helyezett külső merevlemezeknek, mit mennyire zavar, de sanszos, hogy az efféle veszélyeket a Powermat minimalizálta. Kiegészítőik ugyanis elképesztően jó minőségűek, nagyon hasznosak, ráadásul egy egészen újfajta felhasználói élményt jelentenek, melyben mi a jövő egyik útját látjuk. Mindez nem is kerül horrorisztikus árban, főleg, ha pakkban vásároljuk meg az eszközöket, iPhone 4-hez töltőt és hátlapot például 60 USD-ért (12 000 forint) vásárolhatunk, iPhone 3GS-hez a rendszer pont fele ennyiből is megvan. A Powermat termékeit hazánkban egyelőre nem forgalmazza senki, de mint azt megtudtuk egy hete, már folynak a tárgyalások, úgyhogy valószínűleg a legrosszabb esetben is pár hónap múlva a hazai boltok polcaira kerülnek majd ezek az innovatív termékek. Kiegészítőkre nem szoktunk plecsniket tolni, de ez az egész marhára tetszett.

Powermat termékek

Bocha

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés