Panasonic RZ-S300W - a termék jó, a marketing sok

Árkategóriáján belül korlátozott funkcionalitást masszív marketingbeszéddel kompenzál a gyártó, a termék általános minősége viszont nagyon rendben van.

Használat, hangminőség, összegzés

Alapvetően az RZ-S300W is úgy működik, mint bármelyik mostani Bluetooth zenei eszköz, tehát első aktiváláskor kereső módban van, mindenféle jelszó nélkül megtörténhet a párosítás, és máris használható a termék. Ugyanakkor azonban a Panasonic nem volt rest egy alkalmazást is adni a felhasználóinak (Android, iOS), amivel frissíthetünk szoftvert, és egyszerűen állíthatunk mindent, ami a fülhallgatókat nyomkodva kissé körülményes. Ez esetünkben az Ambient Sound zajbeengedő módot, illetve az eszköz hangerejét jelenti.

Az app megjelenésén lenne mit csiszolniAz app megjelenésén lenne mit csiszolniAz app megjelenésén lenne mit csiszolni Az app megjelenésén lenne mit csiszolni [+]

Maga az alkalmazás, ahogy a képeken is látható, kissé ósdi kezelőfelülettel érkezik, az pedig külön mókás, hogy az első csatlakoztatáskor nekünk kell megadnunk az eszköz színét, de ha felülemelkedünk ezeken az apróságokon, akkor egy jól használható szoftverrel találkozunk, a hangszínszabályzó pedig korrektül előre definiált (Bass Enhancer, Clear Voice) sémákkal és teljesen kézi módban is használható. Android esetén, az alkalmazáson belül variálhatjuk az SBC vagy AAC kodek használatát, mi itt nagy különbséget nem tapasztaltunk, a minőségi ugrást nyilván az AptX hozná meg.

[+]

Mindenesetre a zenei hangminőség egyáltalán nem rossz, egészséges mennyiségben vannak prezentálva a hangtartományok, kellemes a térérzet, energikusak a mélyek, van dinamika, kijönnek a zenei rétegek, tényleg csak a valódi részletesség hiánya miatti enyhe fátyolosság, zavarosság tűnik fel a rutinos hallgatónak. Meg persze az aktív zajszűrés hiánya, ha épp nem egy csendes helyen van szerencséje belehallgatni.


[+]

A telefonálási hangminőség a TWS-kategóriában rendben van, de persze szokásosan fel lehetünk készülve minden beszédpartnerünk első kérdésére, ami biztosan arra irányul majd, hogy fülesről vagy kihangosítva beszélünk-e éppen. Zajosabb környezetben továbbra is érdemes lesz átvenni a mobilra, ha telefonálni akarunk, de normál környezetben vagy rövidebb időtartamra abszolút használható így is. A Panasonic nem ad meg pontos mAh-adatokat az akkumulátorról, ahogy nem térnek ki többek közt a beépített rendszerchipre, és hasonló alapadatokra sem, azt viszont feltétlenül érdemesnek látták megadni, hogy üzemidő-tesztjeiket 25°C-os külső hőmérséklet mellett végezték.

Íme, az érintőgombok funkciói. Nem mellesleg ezek jól és megbízhatóan működnek a kapcaitív érzékelőkön át
Íme, az érintőgombok funkciói. Nem mellesleg ezek jól és megbízhatóan működnek a kapcaitív érzékelőkön át [+]

A 7,5 órás fülhallgatós üzemidőt mindazonáltal mi kicsit túlzónak érezzük, a mi tesztünk alapján inkább 4-4,5 óra volt a realitás, ami persze még így is zseniális, ennél többre egyhuzamban tényleg aligha van szükség, a tok pedig további 3 töltést kényelmesen tud szállítani, viszont ha lemerül és nincs a közelben Type-C kábel, akkor bajban vagyunk, mert a vezeték nélküli Qi töltés elmaradt. Kellemesebb a helyzet, ha csak a két fülhallgató merült le, de a tok nálunk van feltöltve, hiszen ilyenkor negyed órányi töltéssel beletehetünk bő egy órányi üzemidőt a fülesekbe, ami egy utazásnyi időre a többségnek már elég lehet.


[+]

Összességében a Panasonic RZ-S300W semmiféle komoly csalódást nem okozott, abszolút jó az általános összeszerelési minősége, kellemesen szól, jól működik a hozzá tartozó alkalmazás, és a fülesek tömegéhez képest abszolút pöpec az üzemidő is, őszintén ajánlani azonban mégsem tudjuk. 40 ezer forintos szinten ugyanis ennek a terméknek bőven maga mögé kellene utasítania a MEE Audio X10-et, a Tronsmart Apollo Boldot, de még a Honor Magic Earbuds/Huawei Freebuds 3i párost is, ám ez sajnos egyáltalán nem történik meg, a Panasonic ugyanis kényelemben, zajszűrésben és kodektámogatásban is kompromisszumot kíván, kiemelkedni pedig a zavaros marketingüzeneten kívül aligha tud bármivel. Ráadásul ezzel a három említett termékkel még a jéghegy csúcsát sem kapirgáltuk meg rendesen, és amíg millió gyártó végtelen mennyiségű terméke közül lehet választani ennyi pénzért, addig valószínűleg csak a kiemelkedő ökoszisztémájú Apple tudja megtenni, hogy a középszerű terméket is az átlagnál jelentősen magasabbra árazva is komoly mennyiségben értékesítsen.

szentkuti11

Előzmények

Hirdetés