Panasonic senior modellek

Tovább keressük az időseknek vagy korlátozott felhasználói képességgel rendelkezőknek szánt optimális megoldást, ezúttal a Panasonic kínálatából.

Hirdetés

Bevezetés

Az egyszerűsített felhasználói felületű, jellemzően hagyományos kialakítású modellek nem mindig olyan puritának, mint amit elvárnánk tőlük, viszont az évek, a rutin és a visszajelzések alapján kezd körvonalazódni az ideális megoldás. Spoiler: most sem lesz meg a nagyitelefonok Szent Grálja, de összességében mind a négy tesztpéldány korrekt és jól használható készülék, kivételes anyag és összeszerelési minőséggel, de ritka kényelmetlen megnevezéssel.

Panasonic 110
Panasonic 110 [+]

A Panasonic kevésbé felhasználóbarát nevet ad a készülékeinek, így mi csak számok alapján fogunk hivatkozni rájuk. Szerencsére száma mindegyiknek van, úgyhogy eltekintünk a KX-TU[szám][és még pár betű] formátumtól és csak simán 110, 150, 456, 466-ként emlegetjük őket. A százas széria hagyományos nyomógombos kialakítású, míg a négyszázas kagyló formátumú. Mindkettőnek megvan a maga előnye, amit az objektív szempontok mellett szubjektív preferenciák is árnyalhatnak. Ki, mit szokott meg, melyik tetszik neki stb.

Panasonic 150
Panasonic 150 [+]

Általánosságban a kagyló formátum legnagyobb előnye nyilvánvalóan a kompaktság, kényelmesen lehet kezelni a hívásokat, nem kell a billentyűzárral bajlódni és jellemzően van valamilyen megoldás az értesítésjelzésre, ami szükségtelenné teszi a készülék folyamatos piszkálását. A hagyományos kialakítás ugyanakkor strapabíróbb (legalábbis biztosan nem törik ketté, ha véletlenül ráülünk), a kijelző pedig kellően széles ahhoz, hogy ne kelljen buta rövidítéseket használni vagy várakozni, míg végigcsordogál a megjeleníteni szándékozott szöveg. Mindazon által, ha a híváskezelés kényelmes, egészen kiváló használati értéke lehet egy ilyen eszköznek is, függetlenül attól, hogy a nagyobb betűméret miatt nem minden fér ki.


Panasonic 456

Noha a kagyló formátumot számos praktikus okból továbbra is szeretjük (meg egy csomó felhasználó is), igen csinosra is tudnak sikerülni (például a 456 és a 466), az optimális kialakításnak (még mindig általánosságban) mégis inkább a hagyományos tűnik, lehetőleg szélesebb kivitelben, hatalmas, szeparált gombokkal, széles, nagykontrasztú kijelzővel, megfelelő felhasználói felülettel és lehetőség szerint dedikált gyorshívó gombokkal. A szoftveres elvárások között a minél egyszerűbb struktúra, a lehető legkönnyebb híváskezelés és a sallangmentes rendszer szerepel első helyen.

Panasonic 466
Panasonic 466 [+]

Nem árt továbbá, ha a készülék hivatalosan is hallókészülék-kompatibilis, van valamilyen SOS funkció, jár hozzá töltődokkoló, a többit pedig határozzuk meg egyéni preferenciák alapján (FM-rádió, zseblámpa, miegymás). Nézzük is a Panasonic kínálatát, ha már a múltkori szórásból kimaradtak. Bár nem biztos, hogy akkor több készüléket még tudtam volna menedzselni…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Igazi munkatablet a Panasonic Toughbook A3

  Strapabíró kialakítás, könnyen cserélhető akkumulátor, nagy fényerő, konfigurálható fizikai gombok, vonalkód-olvasó: a felhasználási terület értelemszerű.

 • Panasonic RZ-S300W - a termék jó, a marketing sok

  Árkategóriáján belül korlátozott funkcionalitást masszív marketingbeszéddel kompenzál a gyártó, a termék általános minősége viszont nagyon rendben van.

 • Evolveo EasyPhone FG - kellemes egyszerűség

  Az Evolveonak már több, korrekt butatelefonja is volt, ami alkalmas idős felhasználók számára is, de a rendszer, a forma és a funkció az EasyPhone FG-ben picit jobban összeáll. Csak kicsit bumfordi és a kamera felesleges.

Előzmények

 • Két új Panasonic TWS fülhallgató érkezik júliusban

  A CES-en bemutatott RZ-S500W és RZ-S300W Magyarországon is elérhető lesz, ahogy a Technics modellje is. Az európai bemutató éppen most zajlott le.

 • Evolveo EasyPhone FM - zsebrádió

  Újabb időseknek szánt Evolveo modellről néztük meg, hogy valóban alkalmas-e a korosztály speciális igényeinek kielégítésére. A hatalmas gombok máris biztatóak.

 • Evolveo EasyPhone FD - take it easy!

  Az egyszerű butatelefon nem annyira egyszerű műfaj. Az Evolveónak sem mindig sikerül, az EasyPhone FD viszont minden tekintetben megfelel a specifikus elvárásoknak.

Hirdetés