Két új Panasonic TWS fülhallgató érkezik júliusban

A CES-en bemutatott RZ-S500W és RZ-S300W Magyarországon is elérhető lesz, ahogy a Technics modellje is. Az európai bemutató éppen most zajlott le.

A Panasonic két TWS fülest hoz saját brand alatt, illetve egy magasabb árfekvésű Technics eszköz is érkezik. A Panasonic fülesek küllemben igen hasonlóak, de az RZ-S500W és az RZ-S300W modellek között jelentős eltérések vannak. A komolyabb szerkezet értelemszerűen az RZ-S500 kettős hibrid zajcsökkentéssel (Dual Hybrid Noise Cancelling).

Panasonic RZ-S500W
Panasonic RZ-S500W [+]

Az előre (FF-NC) és visszacsatoló (FB-NC) zajcsökkentést analóg és digitális jelfeldolgozó technológia is támogatja, a funkció érintésvezérléssel aktiválható és kapcsolható ki teljesen, ha igényt tartunk a környezeti zajokra, a zajszűrés mértéke pedig a Panasonic Audio Connect appban egyéni preferenciák szerint, ötven szinten állítható.

Hirdetés

Az RZ-S500W három mikrofonnal dolgozik fülesenként, a készülékhez pedig 5.0-s Bluetoothon (A2DP, AVRCP, HSP, HFP protokoll; SBC, AAC kodektámogatás) csatlakoznak külön csatornán. Mindkét füles önálló jelet kap a készüléktől, utóbbi technológiát (és a három MEMS mikrofont) egyébként az RZ-S300W is tudja. Az adatkapcsolati képességekben sincs eltérés, mindkét tok Type-C csatlakozóval tölthető, az RZ-S300W modell viszont kisebb hangkeltővel (6 mm) szerelt, nélkülözi Alexát és az ANC funkciót.

RZ-S300W
RZ-S300W [+]

A 8 milliméteres hangkeltővel szerelt RZ-S500W aktív zajszűréssel körülbelül 6 és fél órát dolgozik, hívásokat 4 és fél órán keresztül bonyolíthatunk, tokkal együtt pedig összesen 19 és fél óra üzemidő hozható össze. Az RZ-S300W fülessel, ami a fekete és fehér színvariáció mellett mentazöldben is elérhető lesz, 7 és fél órányi zenét hallgathatunk meg, utántöltéssel pedig összesen 30 óra jön ki, de telefonálni szintén 4 és fél órát lehet.

Panasonic RZ-S500W
Panasonic RZ-S500W

Mindkét töltőtok 45 gramm, a fülesek viszont eltérő tömegűek. A 300-as 4 gramm és mindössze 17 milliméter körüli átmérővel rendelkezik, az 500-as 7 gramm, viszont mindkettő IPx4 cseppálló kivitellel rendelkezik. A Panasonic a speciális kialakításnak köszönhetően kiemelkedő hangminőséget és stabil kapcsolatot ígér az RZ-S300W esetében 42 ezer forint körüli nyitóáron és 65 ezer forintért az aktív zajszűrős RZ-S500W esetében.

Technics EAH-AZ70W
Technics EAH-AZ70W [+]

A Technics EAH-AZ70W szintén tudja mindezt, a grafénbevonatú hangsugárzó viszont 10 milliméteres. Az Apple, a Google és az Amazon asszisztensével is együttműködik, a tok szálcsiszolt fém, aktív zajszűréssel 6 óra folyamatos működést tud (összesen 18-at), az ára pedig 90 ezer forint körül alakul majd. A fülesek várhatóan júliustól kerülnek a boltok polcaira, a Panasonic RZ-500W pedig nemsokára valamelyikünk fülébe egy teszt erejéig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés