Oppo Reno5 Z – fiatal még az idő

Modern, lényegre törő, csak elég drága a második hazai forgalmazású Oppo telefon.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Reno5 Z két nanoSIM-et fogad be minden hazai LTE sáv támogatásával, és bár a doboz nem reklámozza az 5G-t, azért azért az N1/N77/N78/N41 sávok elérhetők. A beszélgetési hangminőség jó: kellően hangos a hangszóró, és mikrofonok teljesítményére sem panaszkodtak a túloldalon. Szintén megbízható a kétcsatornás WiFi modem (802.11a/b/g/n/ac, Direct, HotSpot), megvan a Bluetooth 5.1 (A2DP, LE, SBC, AAC, aptX HD, LDAC), valamint a 2.0-s USB (Type-C, MTP, OTG). A fürge pozíciószerzésből az A-GPS mellett a GPS, GLONASS, Galileo és Beidou műholdak veszik ki a részüket egy csatornán, iránytű is besegít. Akad gyorsulásmérő, giroszkóp, hangszenzor és NFC, nincs viszont barométer vagy infra.


[+]

Ahhoz képest, hogy a telep „csak” 4310 mAh-s, az Reno5 Z lazán összehoz 5-6 órás képernyőidőket vegyes használattal és kétnapos töltésrátával, és ha főleg böngészik az ember, kevés játékkal és fotózással, ezen is lehet nyújtani, a mobiltól mégse nyúlik meg a nadrágzseb. Ott van aztán több energiatakarékos opció és a csomagolásban mellékelt, 30 wattos VOOC Flash Charge 4.0 adapter, hogy 50 perc alatt tele legyen a tank.


[+]

Oppo Reno5 Z
Pro
Kellemes méretű, mutatós ház
Három kártyafoglalat, jack kimenet
Korrekt főkamera
Kontra
Nagyon magas kezdőár
60 Hz-en ragadt panel
Gyenge videók és ultraszéles felvételek
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 7,5 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 6,5 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 9 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 5 pont
Indulóár (8/128 GB, HUF) 139 990

Összefoglaló

A Reno5 Z szimpatikus készülék: szemrevaló, remekül egyberakták, megvan a jack kimenet, a három kártyafoglalat, a jól magyarított ColorOS felület, a használható főkamera és a kezes méret ellenére kitartó üzemidő, gyorstöltéssel. Ami nincs meg, az a versenyképes árazás a piac egyik legerősebb mezőnyében. 140 ezer forint környékén ugyanis versenyképes 5G-s Samsung Galaxy kapható és a OnePlusnak is van ajánlata a Nord CE 5G személyében, ár/érték vonalon pedig a szokásos módon a Xiaomihoz köthető mobilok tarolnak, csak győzzön az ember közöttük kiigazodni, nekünk se könnyű (Poco F3, Mi 10T 5G, Mi 11 Lite 5G stb.).

Ellenük már kevés a 60 Hz-es panel, hiába AMOLED a technológia, és bizony elvérzik a gyenge videós képesség és ultraszéles kamera. Oké: a márka Kínában mindig is vastagon az átlag felett árazott, csak hát ugyebár ez itthoni vásárlót egyáltalán nem hatja meg, hiszen ugyanolyan ismeretlenül cseng neki az Oppo név, mint bármely, rövidebb mobilos múlttal bemutatkozó márka. Kétségtelenül maradandóbb lett a Reno 5 5G, amely talán megéri a nem kis ráfizetést, és persze létezik már Reno6 sorozat, csak még nem errefelé – ott talán az árazás és a felszereltség közelebb kerül a vásárlók szívéhez. A siker kulcsa talán nem is a független, hanem az operátori piac lehet, és az idei a gyártótól várhatóan a tapogatózás éve lesz, hogy felmérje: hogyan reagál a magyar piac egy új szereplő termékeire. Ilyen árazás mellett alighanem visszafogottan.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés