Oppo Reno5 5G - üdv a klubban

Megjött Magyarországra az Oppo, rögtön olyan középkategóriás gépekkel, amelyeknek komoly konkurenciával kell megküzdeniük. Van esélye a Reno5-nek?

Hirdetés

Bevezető

Az Oppo eddig felénk nem volt hivatalosan kapható, most azonban — ahogyan arról hírt adtunk — megérkeztek az országba, ráadásul elég komoly erőkkel. Ez nem csak azt jelenti, hogy itt-ott a boltok polcain felbukkan egy-egy Oppo modell, hanem a szolgáltatói kínálatokban is elérhető lesz a cég termékeinek egy része, illetve az Oppo saját emberekkel nyitott magyar képviseletet, tehát nem csak arról van szó, hogy egy disztribútor úgy döntött, hogy behozza a márkát, hanem maga az Oppo lépett be a piacra.


[+]

Ez nyilván azt is jelzi, hogy a szándék komoly. Kínai és magyar emberekkel állt fel a hazai csapat, amiben mérnökök, értékesítők, marketingesek mind helyet kaptak, komoly piackutatást végeznek, hogy milyen modellekre lehet felénk igény, de az Oppo stratégiája általában az, hogy amikor egy új piacra érkeznek, akkor nem jönnek teljes menetfelszerelésben az összes elérhető eszközzel, hanem lépésről-lépésre építik fel a márkát, mondhatni, hogy előbb kissé óvatosan, aztán amikor már valamennyire ismertek, akkor gyújtják be a hajtóműveket és árasztják el a piacot sok-sok termékkel.


[+]

Itthon első nekifutásra két telefon és két headset van a kínálatban, ezek azonban nem vadonatúj cuccok, hanem inkább máshol már kipróbált termékek. Telefonos vonalon jelen tesztünk főszereplője, a Reno5 5G a drágábbik modell (170 ezer forintos kártyafüggetlen árával), a Reno5 Z egy fékezett habzású változat, ez mondjuk annyiban új, hogy áprilisban mutatták be a nemzetközi porondon, szóval valamivel frissebb, de ezt kicsit olcsóbban adják (140 ezer forint) és nyilván erről is lesz teszt. A Reno5 5G viszont a specifikáció alapján nem tűnik egy különleges telefonnak, ám vannak olyan tulajdonságai, amik kiemelik a mezőnyből, a kérdés nyilván az, hogy a vállaltan prémium szegmensbe szánt Oppoért hajlandó-e a magyar több pénzt kipengetni, mint egy hasonló képességű Redmi, vagy hogy házon belül maradjunk Realme modellért. Az Oppo ugyanis ugyanúgy a BBK cégcsoport része, mint a OnePlus, a Vivo és az említett Realme, tehát sok szempontból ugyanabból főznek, csak éppen más-más célcsoportra lőnek az eredménnyel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés