Z-változat érkezett az Oppo Reno7-ből

Negyedik tag érkezett az Oppo Reno7 családba, ő a Reno7 Z 5G.

Tavaly novemberben mutatta be az Oppo a középkategóriába szánt Reno7-eket, a széria három árkategóriát fed le, kettő telefon Dimensity lapkát, egy Snapdragont használt. A most bemutatott Oppo Reno7 Z 5G-vel egálba kerülnek a snapdragonos változatok, az új készülék ugyanis a Qualcomm Snapdragon 695-ös lapkája köré épül.

A reklámanyagok szerint a ház cseppálló, hivatalos IP-minősítésről azonban nem esett szó.
A reklámanyagok szerint a ház cseppálló, hivatalos IP-minősítésről azonban nem esett szó. [+]

A kijelző 6,43 hüvelyk átmérőjű, a felbontás FHD+, a frissítés 60 Hz, a panel típusa pedig AMOLED. Az előlapi 16 megapixeles kamera a bal oldalra vágott lyukban kapott helyet. A hátlapon összesen három, ezek közül egy valamire is való kamera foglal helyet: 64 megapixeles főkamera, 2 megapixeles monokróm és 2 megapixeles mélységszenzor, egy LED villanóval kiegészítve. A kamera teljesítményét mesterséges intelligencia segíti szoftveresen. Hardveresen pedig van még egy érdekesség: a kameralencsék gyűrűi alján RGB fények találhatók, amik például értesítések jelzésére, vagy a felvétel készítését jelzendő felvillannak. A többi Reno7 esetén a kamerasziget csinálja ugyanezt, de itt az nincsen, a két gyűrű a hátlapból emelkedik ki.

Kéken világít a kamerák gyűrűi körül az Oppo Reno7 5G.
Kéken világít a kamerák gyűrűi körül az Oppo Reno7 5G. [+]

A szoftver Android 11-re épülő ColorOS 12, ezt 8 GB rendszermemória és 128 GB tárhely segíti. Előbbi virtuális memóriával bővíthető plusz 5 GB-tal, utóbbi pedig microSD kártyával 1 TB-ig. Az akkumulátor 4500 milliamperóra, 33 wattos vezetékes töltést képes felvenni, ezt a gyártó adja a telefonhoz.

Így néz ki a mobil fekete és szivárvány színben.Így néz ki a mobil fekete és szivárvány színben. Így néz ki a mobil fekete és szivárvány színben. [+]

A ház cseppálló, a szögletes kereten a jobb oldalon a bekapcsoló gombba integrálva található az ujjlenyomat-leolvasó, a bal oldalon vannak a hangerőgombok és a kártyafoglalat. A telefon fekete és szivárvány színekben lesz kapható, de egyelőre azt nem tudni, hogy mikor és mennyiért. A magyar forgalmazás egyelőre kérdéses, a Reno5-ből kapható hivatalosan itthon a Z-változat, így lehet, hogy a Reno7 szériából is érkezik majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés