Oppo Reno7 5G - fedőneve: Prémium Áron

Gyors a működés, de idejétmúlt a dizájn, egy verzióval lemaradt az Android, így túlzásnak érződik a nyitóár.

Adat, akku, összegzés

A SIM-tálcára két nanoSIM fér egyszerre, a másik oldalra pedig még egy microSD-t is behelyezhetünk. A telefon az összes hazai operátor hálózatán működik, a 4G és az 5G is támogatott, telekomos kártyával tesztelve a mikrofonok és a hangszóró is megfelelő beszélgetési hangminőséget nyújt. Az internetezés terén adott a Wi-Fi 6 is (802.11 a/b/g/n/ac/ax), van lehetőség hotspotot indítani és van Wi-Fi Direct is. A navigáció A-GPS, GLONASS, BDS, Galileo és QZSS hálózatokra támaszkodik, az NFC-vel működik a mobilfizetés is, ehhez megkapjuk előre telepítve a Google Pay alkalmazást is.

A rendkívüli energiatakarékos mód, illetve az akkumulátorkímélés beállításai.A rendkívüli energiatakarékos mód, illetve az akkumulátorkímélés beállításai.A rendkívüli energiatakarékos mód, illetve az akkumulátorkímélés beállításai. A rendkívüli energiatakarékos mód, illetve az akkumulátorkímélés beállításai. [+]

Az USB-C 2.0-ás, OTG-t tud felmutatni meg bitang gyors töltést. A dobozban mellékelt SuperVOOC adapter 65 wattot ad le, ezzel a Reno7-ben található 4500 milliamperórás akkumulátor tapasztalataim szerint 34 perc alatt feltölthető nulláról százra. Vezeték nélküli töltés nincsen, csatlakozón keresztül viszont tud energiát átadni a telefon. Erőteljes használat mellett is megvan az egy napnyi üzemidő, itt olyan 4 - 4,5 óra közötti üzemidőre érdemes gondolni 5G kapcsolattal, navigációval, sok fotózással és maximumra húzott fényerővel. Ha kevesebbet nyomkodjuk a telefont, 3 órás napi kijelzőidővel már a másfél-két nap is benne van egy töltéssel, ha pedig a különböző akkumulátorkímélő módokat is használjuk, ez tovább nyújtható. Van egy átlag energiatakarékos mód, ami a háttérben futó dolgokat korlátozza, és van egy rendkívüli, ami csak hat program futtatását engedélyezi, de mellette letilt minden mást, például a helymeghatározást is.

Megéri az árát?
Megéri az árát? [+]

Oppo Reno7 5G
Pro
Szép, nagy AMOLED kijelző
Rendszersebesség és üzemidő
3,5 milliméteres csatlakozó
Két SIM és microSD kezelése egyszerre
Kontra
Masszív túlárazás érdemi extra nélkül
Android 11, márciusi biztonsági csomaggal
Gyenge képalkotás, videó közben nincs látószögváltás
Elmaradt dizájn, nincs IP-védelem
Rossz monó hangszóró
Pontozás
Kialakítás, védelem 7 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 7 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 10 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (8/256 GB, HUF) 189 990

Verdikt

Elnézve a közvetlen konkurenciát, az Oppo ezzel a készülékkel csak a prémium árat kapta el a középmezőnyben. A Samsung Galaxy A53 sokoldalúbb kamerás teljesítményt és frissebb szoftvert nyújt, az iPhone SE összeszerelési minőséget és anyaghasználatot tekintve prémiumabb, jobb videós képeségekkel. A Reno7 erénye a gyors töltés és a 3,5 milliméteres jack, de előbbi például pont a testvérmárkának számító Realme esetén is megvan több készülékben (GT Neo2, GT Master, GT 2). Ha pedig nem ragaszkodunk ahhoz, hogy 2022-ben mindenképpen 2022-ben megjelent telefon kell nekünk, akkor még több választási lehetőség áll előttünk, egynek például a Xiaomi Mi 11i-vel.

A magyar piacon viszonylag új szereplő a márka, de már szolgáltatói kínálatban is megtalálható (a miértről Bog beszélt már ebben az adásban), ott egyből kedvezőbb árfekvéssel indul, ráadásul ajándék vezeték nélküli fülhallgatót is adnak mellé. Ez ugyanakkor nem menti meg a hibáitól, amit az IP-minősítés hiánya, a gyenge kamerás teljesítmény, a gyenge dizájn, valamint az egy évvel elmaradt és helyenként szertelenül fordított szoftver jelent. Egetverő hibát nem találtam ugyan a telefonban, de semmi szeretnivalót vagy kiemelkedőt sem. A Reno7 tizenkettő egy tucat készülék lett, ahhoz képest pedig túlzottan drága, hogy ajánlani lehessen. Az oké, hogy Kínában már bejáratott márkaként ezt megengedheti magának az Oppo, de jelen helyzetben érdemesebb a Realme felé kacsintgatni, ha valami újat szeretne kipróbálni az ember, mert ha a Reno7 lesz az első találkozása az Oppóval, az nem feltétlenül lesz kellemes. Nekem legalábbis nem volt az.

viragdani01

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés