Készül az Oppo Reno8-as széria

Európában még újdonság a Reno7 széria, Kínában viszont már november óta kapható, idejét érzik a frissítésnek.

Sokszor fordul elő, hogy egy adott készülék vagy termékcsalád jelentős, akár egy éves késéssel mutatkozik be a nemzetközi piacon, ami persze nem feltétlenül baj. A maga idejében aktuális hardver szűk egy évvel később is érvényes ajánlat lehet, az ár viszont rendszerint mérsékeltebbnek érződik, így a készülék versenyképes alternatívává válhat az aktuális kínálatban. Csak kissé furcsa érzés adott modell bemutatójáról értesülni, majd egy hétre rá várni a következő generációt.

Oppo Reno7 5G
Oppo Reno7 5G

Innen nézve az Oppo Reno8 széria is mellbevágó hirtelenséggel érkezik, a Reno7 és Reno7 Lite még csak egyetlen hónapja mutatkozott be, Kínában viszont már tavaly november óta elérhető, az Oppo pedig nem pepecsel egy évet a középkategória frissítésével. Szóval lassan befut a Reno8 széria, nem kizárt, hogy dupláznak is a Reno7 Lite-tal, ami az eddigi információk alapján esélyesen Reno8 Lite néven születik újjá az európai piacon.

A leendő Oppo Reno8 Lite?
A leendő Oppo Reno8 Lite?

A Reno8-ról eddig nem hallottunk, a Reno8 Pro viszont jellemzően megbízható forrásól került elő. A DigitalChatStation úgy tudja, a sorozat legerősebb modellje 6,7 hüvelykes, FHD+ felbontású AMOLED panelt kap 120 Hz-es képfrissítéssel és 32 megapixeles kijelzőbe lyukadó előlapi kamerával. A renderek alapján egyébként nagyon hasonlít majd a OnePlus 10 Próra, de ezt azért ne vegyük készpénznek és a specifikáció is eltérő.

A Reno8 Pro például Dimensity 8100 Max+ lapkakészlettel dolgozik az Oppo saját fejlesztésű NPU-jával (MariSilicon), az 50 megapixeles, optikailag stabilizált főkamerát a Sony szállítja az IMX766-os szériából, 80 wattos gyorstöltés mellé pedig 4500 mAh-s telepet mellékelnek. Számíthatunk még NFC-re, fejlett rezgőmotor-rendszerre, sztereó hangszórókra, illetve viszonylag könnyű (180 gr) és vékony (7,34 mm) dizájnra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés