Európába is befutott az Oppo Reno7 és Reno7 Lite

A Reno7 széria tavaly novemberben mutatkozott be Kínában, Prágába viszont az alapmodell mellé egy új verzió érkezett alternatívaként.

Ebben a percben mutatta be az Oppo Európának a Reno7 széria 5G képes alapmodelljét, de új készüléket is hoztak Prágába a Reno7 Lite személyében. Errefelé egyelőre ez a két készülék lesz elérhető, a termékcsaládot viszont Kínában egy Pro és egy SE verzió is színesíti. Apropó színek. Az Oppo a konzervatívabb megoldások mellett életteli színvariációkat is kínál, az üveg hátlap mikrotextúrája pedig igyekszik a leghatározottabban ellenállni a maszatoknak és karcoknak, miközben egyedi fénytörést és színhatást nyújt, a Reno7 5G esetében hullámkék árnyalatban, a Reno 7 Lite esetében pedig pezsgő-ezüst színben.


[+]

A Reno7 5G ugye már nem ismeretlen, a készülékben a Dimensity 900 dolgozik 8 GB rendszermemória és 256 GB UFS 2.2-es szabványú bővíthető belső tárhellyel, a tálcán pedig két nanoSIM mellett is elfér egy maximum 1 TB-os microSD kártya. Szokás szerint a RAM is bővíthető, maximum 5 GB-ot allokálva a tárhelyből.


[+]

Az alapmodell támogatja a WiFi 6-ot, van NFC, az 5.2-es Bluetooth ismeri az AAC, LDAC, aptX és aptX HD kodekeket, van 3,5 milliméteres jack, az optikai ujjlenyomat-olvasó pedig egy 6,43 hüvelykes, 90 Hz képfrissítésű, HDR10+ AMOLED panelbe került, mindezt komoly, 65 wattos gyorstöltéssel és 4500 mAh-s akkuval megtámogatva.

Oppo Reno7 5G
Oppo Reno7 5G [+]

A Reno7 Lite méretben majdnem ugyanakkora, mint a Reno7, csak kicsit vékonyabb és alacsonyabb (159,9 x 73,2 x 7,5 mm vs 160,6 x 73,2 x 7,8 mm), a 173 grammos tömeg és a 6,43 hüvelykes AMOLED panel viszont közös, de a HDR10+ támogatásról és a magasabb képfrissítésről itt le kell mondani. A 8/256 GB-os memóriacsomag is stimmel RAM és tárhelybővítési lehetőséggel, a központi feldolgozóegységet viszont a Qualcomm szállítja az 5G képes Snapdragon 695-ös szériából. A 4500 mAh-s akkukapacitásban is osztozik a két készülék, csak a Lite töltésteljesítménye megáll 33 wattnál.

Oppo Reno7 Lite
Oppo Reno7 Lite [+]

A főkamera mindkét esetben egy 64 megapixeles quad-Bayer szenzorral dolgozik, de míg a Reno7 5G fel tud mutatni egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egységet is, a Reno7 Lite csak makró és mélységszenzorral felszerelt 2-2 megapixeles felbontással. Cserébe a kamerákat RGB LED szegélyezi, amelyek képesek értesítő LED-ként is funkcionálni a nyilvánvaló dizájncélokon felül. A Lite szelfiegysége 16 megapixel, a Reno7 pedig 32 megapixellel alkot önképet, az önvideók viszont mindkét esetben 1080p felbontással 30 fps képkockaszámmal rögzülnek.


[+]

A Reno7 Lite ugyanúgy kínál NFC-t, 3,5 milliméteres jack csatlakozót és kiterjedt kodektámogatást, a Bluetooth viszont csak 5.1-es verziószámú, a WiFi a 811.ac szabványig merészkedik, az ujjlenyomat-olvasó pedig a bekapcsológombba költözött. Mindkét készülék Android 11-re épülő ColorOS 12-vel érkezik, a Reno7 5G pedig már a szolgáltatói kínálatban is elérhető.

Az ajánlott fogyasztói ár egyébként 189 ezer forint az Oppo Reno7 5G esetében és április 7-től hivatalosan is elérhető a magyar piacon, ráadástermékként pedig egy Oppo W32 Enco Airt is hozzácsap a gyártó, a Reno7 Lite pedig legkésőbb májusban érkezik 149 ezer forintos áron. Mintegy mellesleg pedig azt is megtudtuk, hogy az Oppo Find X5 Pro április 15-től kerül a hazai boltok polcaira 479 ezer forintos áron, ajándék Enco Free 2 TWS fülessel, és valószínűleg a szolgáltatók is felveszik a kínálatba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés