Oppo Find N2 Flip - divatguru

Az Oppo első olyan hajlítható telefonja, amely globális forgalmazásba kerül pont nem egy Fold ellen megy, hanem a divathullámra ül fel.

Bevezető

Az összecsukható és a szétnyitható. Leginkább így lehet magyarul a legjobban megfogni a Fold és a Flip jellegű, hajlítható kijelzős telefonok közötti eltérést. Az összecsukható (Flip) egy normális méretű telefon, amit össze lehet kétrét hajtani, akárcsak a korabeli kagylómobilokat (clamshell), a kinyitható vonal pedig az, amikor egy normálisnak tűnő telefont szét lehet hajtani, hogy kapjunk egy kis méretű táblagépet. Ez utóbbinak van extra funkcionalitása, a Flip jellegű motyóknál viszont elsősorban a divatosság a szempont, de persze ott is lehet találni olyan hozzáadott apróságokat, amelyek a kialakításból fakadnak.


[+]

A nagy kérdés persze az, hogy míg ilyen kagylószerű termékből most már négyféle is elérhető itthon (Z Flip4, Moto Razr 2022, Huawei P50 Pocket és jelen tesztünk alanya), a Fold4-nek egyelőre nincs felénk hivatalosan forgalmazott alternatívája (majd jön a Honor Magic Vs valamikor), akkor vajon az Oppo, akinek Find N2 néven létezik könyvszerűen széthajtható eszköze is, vajon miért ezt a terméket hozza Kínán kívülre. A válasz pedig alapvetően szoftveres kérdés: míg egy ilyen, félbehajtható mobil képarány tekintetében megegyezik a hagyományos mobilokkal és csak a külső kijelzőn megjelenő interfész leprogramozása a feladat, addig a foldos változatoknál teljesen újra kell írni az interfészt a belső, szinte négyzetes arányú kijelzőre vonatkoztatva nem csak a gyári felület, hanem a népszerű alkalmazások kapcsán is.


[+]

Úgyhogy maradt nekünk első madárként a Find N2 Flip, amely viszont egy olyan mezőnybe érkezik, ahol a Samsung már a harmadik-negyedik generációnál tart, a Motorola pedig a másodiknál, egyedül a P50 Pockettel nem kell foglalkozniuk, mert az a Google szolgáltatások hiánya miatt nem számít releváns ellenfélnek. De mit lehet nyújtani a másik két aspiránssal szemben? Az Oppo két fontos funkcióra fűzi fel a kommunikációt: egyrészt a jókora külső kijelzőre, amely mindenképpen nagyobb, mint amit a Samsung kínál, ám a Motorolával kábé egálban van, másrészt pedig a combos akkumulátorra, ami egyébként ezeknek az összecsukható modelleknek általában a gyenge pontja, mert a két részre szétbontott akku összmérete általában karcsúbb, mint amit egy nem összecsukható, de ugyanekkora kijelzős okostelefon kínálni képes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés