Ezen a kilenc telefonon is kipróbálható az Android 14

A Google referenciamobiljai mellet Nothing, OnePlus, Vivo, iQOO, Realme, Oppo és Xiaomi telefonokon is futhat a tesztváltozat.

Furcsa ellentmondás alakult ki az elmúlt években: jó pár kínai gyártó részt vesz a soron következő Android főverzió korai béta tesztelésében, mégis sokkal lassabb mobilportfóliójuk generációs rendszerfrissítése, mint mondjuk a Samsungé. Így is örömhír, hogy az Android 14 Beta 1 kipróbálható kilenc készüléken a Pixel telefonok mellett, ám idén sem vennénk mérget arra, hogy a résztvevő gyártók belehúznak, ha minden termékük időszerű frissítését nézzük. Az Android 14 első, nyílt bétája mindenesetre az alábbi mobilokra is telepíthető:

Mint mindig, a béta jelző aláhúzza, hogy tesztszoftverről van szó, amely akár kritikus, a mindennapos mobilhasználatot ellehetetlenítő hibákat is rejthet, de hát épp ez is a funkciója: a bátor felhasználók visszajelzése a gyártók felé.

Azóta történt

Előzmények

  • Javítani kellett az Android 14 első nyilvános bétáját

    Már nem kell sokat várni a rendszer végleges béta verziójára, de egy köztes frissítés még szükséges volt.

  • Xiaomi 13 - felnőni nehéz

    A kínaiak viszonylag kompakt csúcsmodellje a Leica kamerára és a Snapdragon 8 Gen 2-re helyezi a hangsúlyt, s más hasznos újítások is érkeztek bele, mégsem lett tökéletes a végeredmény.

  • Oppo Find N2 Flip - divatguru

    Az Oppo első olyan hajlítható telefonja, amely globális forgalmazásba kerül pont nem egy Fold ellen megy, hanem a divathullámra ül fel.

  • Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám

    A 12S Ultra iránti vágyat enyhítheti a Xiaomi idei első csúcskészüléke. A tavalyi botladozást követően jól összeszedett csomagot kapunk, ha hajlandóak vagyunk félmilliót a pénztárnál hagyni.

Hirdetés