Hirdetés

OnePlus 7T - távolról pont tökéletes

Messziről roppant megkapó a matt kék 7T, amely tripla hátlapi kamerát, Snapdragon 855+-t és 90 Hz-es képfrissítést kínál, ám közelről már előbújnak a problémák.

Hirdetés

Videó, multimédia

Négy kamerával rengeteg a videós opció, bár furcsa, ha a szelfiegység 16 megapixeles, akkor miért kell 1080p felbontási korláttal beérni. A minőség mindenesetre korrekt, akad némi elektronikus stabilizálás (ez felvétel közben még nem látszott), csak emiatt elég messze kell tartani a telefont, hogy az ember feje búbja beleférjen.

A legjobb kombináció a hátlapon a 4K felbontás 60 FPS-sel, ám kizárólag a főkamerával érhető el, az ultraszéles egyáltalán nem vethető be, a nagyítás pedig pusztán digitális. A felvétel kétségtelenül éles és gördülékeny, jó a dinamika és a fókusz, valamint tiszta a sztereó hang. Képstabilizálás viszont alig érhető tetten.

Nehéz megmagyarázni, hogy az ultraszéles opció miért nem érhető el 4K / 30 FPS-sel sem, pedig ez ma az alapvető mozgóképes mód (Full HD képernyőn visszanézve is élesebb eredményekkel, mint 1080p-n rögzítve), és mivel itt sem a zoomkamerát használja a 7T nagyításkor, hanem a főkamera képebe nagyít bele, nem ajánlanám ezt a telefont a sokat videózóknak. Az optikai képstabilizálás az elektronikussal megtámogatva mindenesetre kiegyensúlyozott felvételeket szül.

1080p-n már lehet váltogatni a három látószög között, csak messze a 4K klipek élessége, az ultraszéles kamera közepén pedig mintha lenne némi lencsebizonytalanság. Mindez a szuperstabil 1080p felvételnél látványosabb, ez ugyanis az 17 milliméteres optikát használja:

Bár tényleg ügyes a stabilizálás, egy Galaxy S10 vagy Pixel 3 még profibb a mozgás és forgás tökéletes kiegyensúlyozásában. A OnePlus 7T egészére igaz, hogy több kamerás potenciállal rendelkezik, mint amit egyelőre kihoztak belőle, és amikor az árazás a nagyokét súrolja, egy Mi 9 pedig olcsóbban is profibb, ennél többet várunk.

[+]

A Play Zene vezényli a muzsikaszót widgetekkel, Dolby Atmos támogatással és pár headsethez tartozó beállítással, míg a Galéria hajtja meg a videókat akár 4K / 60 FPS-ben és HDR10+ kódolással, ám egy VLC Player teljes képernyős nagyításával és felirat kezelésével jobb alternatíva. A gyártó nagyon szeretné, hogy a júzer megvásárolja valamelyik Bullets Wireless BT-fülest, mert a dobozban nincs se füles, se jack átalakító az USB-C kimenethez, ebből egy jófajtával ugyanakkor minőségi és kellő erejű hang jut a mobilokhoz szánt fül- és fejhallgatókra.


[+]

A sztereó hangszóró kiemelkedően hangos, bár a maximumon igen éles és vékony, bármiféle mélyhang vagy tér nélkül. 70%-ra véve még mindig erélyes és kiegyensúlyozottabb, de még mindig a közép- és magas tartományok hangsúlyosak. A bejövő hívást messziről meghallani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Kiszivárgott a OnePlus 8

  Ami azért vicces, mert 7T Pro még nincs és a 7T európai premierje is csak jövő héten lesz.

 • Íme, a OnePlus 7T és 7T Pro specifikációja

  Indiából futott be a közel teljes tudáslista, ami aláhúzza a korábbi értesüléseket, miszerint az olcsóbbik model lép komolyabban előre.

 • OnePlus 7 - magabiztos folytatás

  Szerényebb tudású, mint Pro fivére, ám kellemesebb méretével és árával a OnePlus 7 lehet sokaknak az ideális választás, egy-két hiányosságot bevállalva.

 • OnePlus 7 Pro - hétpróba

  Tesz egy kísérletet a OnePlus a prémiumkategóriában, gigászi méretekkel, csupa kijelzővel, zéró noccsal és három hátlapi kamerával. Szintlépés vagy színtévesztés a vége?

Hirdetés