Hirdetés

OnePlus 7T - távolról pont tökéletes

Messziről roppant megkapó a matt kék 7T, amely tripla hátlapi kamerát, Snapdragon 855+-t és 90 Hz-es képfrissítést kínál, ám közelről már előbújnak a problémák.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A OnePlus 7T két nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G hálózat támogatásával, 1200/150 Mbps-os fel- és letöltési rátával (Cat.18/13, 4x4 MIMO). A beszélgetési hangminőség remek: a hangszóró erélyes és tisztán szól, a túloldalon sem volt panasz. Szintén jó a kétcsatornás WiFi modem érzékenysége (802.11a/b/g/n/ac, 2x2 MIMO, Direct, HotSpot). A Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE, aptX, aptX HD, LDAC, AAC), az USB 3.1-es (Type-C, MTP, OTG). A földi antennák és routerek mellett a GPS, GLONASS, Galileo, SBAS és BeiDou műhold csoportok vethetők be a villámgyors és pontos navigáláshoz, két csatornán. Akad iránytű, gyorsulásmérő, giroszkóp és NFC. Nincs barométer és infra.


[+]

A 6,55”-es panelhez 3800 mAh-s telep, ahhoz pedig jófajta üzemidő tartozik, 4-6 órás képernyőidőkkel. Ez picit jobb, mint a OnePlus 7 Pro produkciója, ám a 90 Hz-es panel miatt rosszabb, mint amit a OnePlus 7 hoz össze – ezt húzza alá a 11,5 óra netezés vagy 12,5 óra videózás 150 niten, ennél akad jobb érték a piacon. Cserébe a 30 wattos WarpCharge töltő 70 percen belül megvan a teljes etetéssel – más kérdés, hogy a vezetékmentes opció újfent kimaradt. Az Android alapvető takarékosságán túl a sötét téma segíthet a futásidőt kitolni.


[+]

Értékelés: OnePlus 7T
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 10 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 10 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 9 pont
Egyebek
Üzemidő 8,5 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összefoglaló

Mivel nagy különbség a OnePlus 7 és a 7 Pro mérete között nem volt, a 7T kis termettel hódíthatott volna, ehelyett árban (várhatóan 600 euró) és terjedelemben is két elődje közé ékelte magát. Kezelhetőbb, mint a nagyobbik, miközben éppúgy 90 Hz-es panelt kínál makulátlan sebességgel. Besegít a Snapdragon 855+ pluszereje és az Android 10-es alapuló OxygenOS gördülékenysége, rengeteg testreszabási lehetőséggel és gyors biometrikus azonosítással, viszont eléggé felmelegszik a fém/üveg ház játék közben. A 7-hez képest pedig fontos előrelépés a hátrom hátlapi kameralátószög, csak még nem sikerült összerakni az algoritmust (fókusz, expozícióhibák), sem a videós lehetőségeket (nincs ultraszéles felvétel 4K-ban), a 90 Hz pedig hátrányt jelent az üzemidőben.

Persze lehet, hogy a OnePlus 7T szemmel veri majd a konkurenciát, matt kékben ugyanis gyönyörű lett, hibátlan összeillesztéssel, esztétikus kamerarészekkel és minimális kávával. Ám továbbra se vízálló, nincs Qi töltés és az egyre vastagabban fogó árazás mellett már hiba, hogy se jack port, se átalakító, se füles a dobozban. A gyorstöltés persze adott, akárcsak a frissítési és sebességgarancia, ez pedig a gyártó táborát folyamatosan bővíti. Tesztalanyunk épp csak kitűnni nem tud, legyen bármennyire megkapó, mert árszinten egy Galaxy S10 vagy P30 jobban egyben van, a Mi 9 pedig ár/érték vonalon hagyja állva, összeszedettebb kamerákkal és hazai forgalmazással a külföldi rendelés helyett. Ettől még most a 7T az ideális OnePlus választás, a 8 első pletykáival mindenesetre akár ki is lehet várni, mit hoz az igazi generációváltás.

OnePlus 7T

Bone123 a.k.a. Hidegkuti Zoltán

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Kiszivárgott a OnePlus 8

  Ami azért vicces, mert 7T Pro még nincs és a 7T európai premierje is csak jövő héten lesz.

 • Íme, a OnePlus 7T és 7T Pro specifikációja

  Indiából futott be a közel teljes tudáslista, ami aláhúzza a korábbi értesüléseket, miszerint az olcsóbbik model lép komolyabban előre.

 • OnePlus 7 - magabiztos folytatás

  Szerényebb tudású, mint Pro fivére, ám kellemesebb méretével és árával a OnePlus 7 lehet sokaknak az ideális választás, egy-két hiányosságot bevállalva.

 • OnePlus 7 Pro - hétpróba

  Tesz egy kísérletet a OnePlus a prémiumkategóriában, gigászi méretekkel, csupa kijelzővel, zéró noccsal és három hátlapi kamerával. Szintlépés vagy színtévesztés a vége?

Hirdetés