OnePlus 7 Pro - hétpróba

Tesz egy kísérletet a OnePlus a prémiumkategóriában, gigászi méretekkel, csupa kijelzővel, zéró noccsal és három hátlapi kamerával. Szintlépés vagy színtévesztés a vége?

Videó, multimédia

A OnePlus 7 Pro képes akár 4K / 60 FPS-sel is rögzíteni, ami az optikai képstabilizálásnak hála nem vészesen remegős, és rengeteg, gördülékeny részlet kerül mentésre, képkockadobálás nélkül. A sztereó hang tiszta és részletes.

A 4K / 30 FPS opció elektronikus rásegítéssel egyensúlyozza ki a mozgás és a remegés maradék hatásait, cserébe jócskán vág a látószögből. Ezért is lenne jó az ultraszéles kamerára váltani, ám nem lehet. Soha, egyetlen felbontáson sem, de szemre a zoomkamera is a kanapén pihen: bármiféle nagyítás eléggé digitálisnak tűnik.

Ez az amúgy jófajta, remekül stabilizált 1080p-s felvételek esetében igazán zavaró: hiába van 48 millió elérhető pixel a szenzoron, ha a zoomeredmények látszólag 1920 x 1080 pixelbe nagyítanak, ami nem elegáns. Így már elég nagy a hátrány azokkal a riválisokkal szemben, amelyek ultraszélestől akár 5x-ös optikai nagyításig képesek optikailag váltani felvétel közben – nehezen magyarázható meg, a OnePlus 7 Pro erre miért nem képes, ha már a hardver adott.

Extra opciók vagy kézi videó mód nincs, van viszont lassított felvétel 1080p-n 240 vagy 720p-n 480 FPS-sel. Szelfivideó 1080p-n lőhető, Bog úr pillanatnyi észrevételei ellenére igen jó elektronikus képstabilizálással, viszont túlzottan felhangosított és zavaróan éles sztereó hanggal.

A Play Zene az előfizetéses tartalmak mellett a helyben tárolt számokat is lejátssza, akadnak widgetek, hangeffektek és Dolby Atmos sémák. Nincs viszont FM-rádió, sem 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, de még a dobozban átalakító sem. Ez mondjuk övön aluli ütés, mivel külön kell megvenni, és fajtája válogatja, milyen minőséget juttat a hangleadóra. Egy másik márka átalakítójával mindenesetre nem volt vele: a zene tisztán, dinamikusan és kellően hangosan szólt, ha mobilhoz tervezett füles csatlakozott.

[+]

A sztereó multimédiás hangszóró remek úgy is, hogy a beszéd modul azért halkabb, és a mélyek is inkább alulról áramlanak, azt a járatot egyébként könnyű játék közben eltakarni. A maximális hangerő kiemelkedő, bár 100%-on elég élesek a hangok – a jófajta minőségért érdemes 80% alá menni, ami még mindig erélyesebb a riválisok zöménél. Nem egy BoomSound, ám a OnePlus 7 Pro kétcsatornása abszolút helytálló, igaz: egy-egy szám esetében lefüleltem némi hangerő ingadozást, amiért talán a ki nem kapcsolható Dolby sémák feleltek.


[+]

Mindehhez ugyebár méretes és noccsmentes, csordultig tölthető képernyő jár, úgyhogy kezdődhet a zsebmozi, akár helyi, akár Prime Video, YouTube, vagy Netflix-féle HDR tartalmakkal. Kár, hogy míg az utóbbiak rendre képesek az egész 6,67”-et kitölteni, a fapados videolejátszó nem. Irány a Play Áruház: egy VLC minden hiányt pótol, feliratok, kódolások oldaláról is, 4K / 60 FPS-ig bezárólag bármivel megbirkózva. A videorásegítés opcióval emellett még picit tolni lehet az amúgy is jó kontrasztokon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés