Nokia 2720 Flip - méltatlan

A Nokia 2720 egy klasszikus, kagyló formátumú, hagyományos, nyomógombos telefonnak látszó tárgy. De valójában egy tévedés.

Bevezető

Voltak már kiábrándító tapasztalataink Nokia felirattal ellátott termékkel kapcsolatban. De ez siralmas. Van az a szint, ami még éppen nem kínos, buta, de inkább csak egy-egy megmosolyogtató hibával. Van az a szint, ami tényleg annyira rossz, hogy már csak tisztességből sem rugdossuk tovább, anélkül is nyilvánvaló, hogy szégyenletes. És van a Nokia 2720, ami konkrétan dühítő. És életveszélyes. Kis híján infarktust kaptam, amikor megláttam az árát. A környezetem meg attól, hogy ezt önkéntelen akusztikai reakció is kísérte. Nem mintha ne láttunk volna rosszabb készüléket, de erre ráírták, hogy Nokia és 35 ezer forintba kerül.


[+]

A Nokia 2720 nem csak ergonómiailag (ezt hogy sikerült?) és szoftveresen katasztrófa, de maga a koncepció is teljesen értelmetlen. Mégis mi a bánatnak egy nyomógombos, vacak hangszórókkal és apró kijelzővel rendelkező kagyló formátumú, lassú készülékbe YouTube, meg Facebook? Mi a bánatért van rajta egy kamerának látszó izé, amikor nyilvánvalóan használhatatlan? Arról majd később, hogy a sokéves rutin és a józan ész ellenére ezt azért csak sikerült olyan helyre tenni, hogy folyamatosan tapicskoljuk és fényképezéskor is pont útban legyen.


[+]

De ez csak egy a sok hibás döntés közül, amit már a tervezőasztalon elkövettek. A szoftveres részleggel majd később számolunk. Az, hogy a doboz úgy néz ki, mint egy filléres kacat csomagolása, ami a benzinkúton az akciós Sport szelet és a felelős családtervezés kellékei között lóg, már teljesen mindegy és viszonylag szubjektív is. És még tizenöt milla sem fér bele. De biztos nem csak én lepődnék meg, ha így látnám meg bal oldalon az egykor prémium kategóriába tartozó márkajelzést. Amúgy van benne egy 550 mA-s, microUSB csatlakozóban végződő hálózati adapter, egy 1500 mAh-s akkumulátor és helló. Se adatkábel, se fülhallgató.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Evolveo EasyPhone FD - take it easy!

    Az egyszerű butatelefon nem annyira egyszerű műfaj. Az Evolveónak sem mindig sikerül, az EasyPhone FD viszont minden tekintetben megfelel a specifikus elvárásoknak.

  • Új fél-okos rendszerrel készül a Nokia 400

    A Nokia TA-1208 valószínűleg a strapabíró 800-as széria szerényebb modelljeként mutatkozhat be a Google új rendszerével.

  • Nokia 6310 - nem az, ami volt

    Újabb legenda nevét vette kölcsön saját magától a Nokia, hogy egy 20 ezer forintos műanyag vacakra ráagassa. De ennyiért az elvárások sem magasak.

Előzmények

Hirdetés