Új fél-okos rendszerrel készül a Nokia 400

A Nokia TA-1208 valószínűleg a strapabíró 800-as széria szerényebb modelljeként mutatkozhat be a Google új rendszerével.

Hirdetés

A TA-1208-as kódnevű készülék már tavaly nyár végén megszerezte a WiFi Allience és a Bluetooth certifikációját, akkor viszont sokkal több nem derült ki a készülékről, ráadásul az adatlap is most került elő. z adatbázis alapján a Nokia 400 nevű modell 4.2-es Bluetootht és LTE adatkapcsolati opciót kap 802.11b/g/n szabványon kapcsolódó WiFi modul mellett.

A megnevezés esetleg utalhat arra, hogy a Nokia 400 a megerősített kialakítású Nokia 800-zal áll rokonságban, de mindenképpen nyomógombos feature phone-ra számítunk, amit az operációs rendszer is alátámaszt. Az új GAFP minden bizonnyal a keresőóriás butatelefonokra optimalizált, alapszintű Google szolgáltatásokkal felszerelt felhasználói felülete.

Nokia 800 Tough
Nokia 800 Tough [+]

Nem keverendő össze a Google keresővel, segéddel, YouTube-bal és Térképpel szintén felszerelt, Google által támogatott KaiOS-szel, ami nem minden esetben bizonyult a legéletképesebb alternatívának,de  a Nokia 800 esetében egészen használható volt. Mindenesetre a 4G képes nyomógombos koncepció már elegendő ok a várakozásra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia 2720 Flip - méltatlan

    A Nokia 2720 egy klasszikus, kagyló formátumú, hagyományos, nyomógombos telefonnak látszó tárgy. De valójában egy tévedés.

  • Nokia 110 (2019) - egyszerűen gyér

    A Nokia legolcsóbb telefonja túl sokat akar tudni, de nem szabad tőle semmi extrát várni. Viszont azt a keveset meg lehetett volna oldani jobban is.

  • Nokia 800 Tough - elektromodulator dva

    A Nokia strapatelefonja szívós, mint a Terminátor, a hardver viszont visszautazik vele az időben. Butafon ennyi Google szolgáltatással még nem volt.

Hirdetés