Hirdetés

Nokia 110 (2019) - egyszerűen gyér

A Nokia legolcsóbb telefonja túl sokat akar tudni, de nem szabad tőle semmi extrát várni. Viszont azt a keveset meg lehetett volna oldani jobban is.

Hirdetés

Bevezető

A nyomógombos telefonok köszönik szépen, de jól megvannak. Persze, hogy nem jön szembe minden óriásplakáton egy Nokia 110, nyilván nem lehet fantasztikus technológiát mantrázó kreatívokat gyártani mellé, de ha valakinek tényleg csak arra kell egy telefon, hogy elérhető legyen, akkor még mindig van filléres mobil a piacon. És mivel kereslet is van rá, ezért a Nokia (amely hagyományosan erős ezen a vonalon) időről-időre frissíti a kínálatát, plusz bővíti is, jön a 2720 is hamarosan hozzánk, plusz ugye a strapabírósági témába is beugrottak a Nokia 800-zal.


[+]

Tíz lepedőt kóstál a termék, ennél amúgy van még olcsóbb verzió, a Nokia 105 idei verziója csak 7 ezer forintba kerül, ha pedig eltávolodunk a márkától, akkor a kínálat kemény 3 ropitól indul (iLike F-180), de van mindenféle nevenincs cucc is egy csomó (Alcor, Sencor, Allview, Blaupunkt, meg még Alcatel is), szóval ez a Nokia 110 már-már luxuskategóriás termék a saját piacán. De a név még mindig garancia sokaknak, plusz rá lehet írni egy csomó extra dolgot a dobozra, úgymint kamera, zenelejátszó, zseblámpa, rádió, fájlkezelő, diktafon, amivel ki lehet esetleg emelkedni funkcionálisan is a mezőnyből.


[+]

Dobozilag viszont nem, a csomagban ott hentereg ez a kis játékszer, külön az akkumulátor és van egy töltőkábelünk, amelynek ugyan microUSB a vége, de a másik fele fixen a villásdugóhoz van forrasztva, szóval adatkábelt nem fogunk belőle csinálni. Headset nincs, noha nekem régi mániám, hogy egy 3,5 mm-es végződésű akármilyen drótot lehetne mellé adni azzal a felkiáltással, hogy nesztek, itt egy rádióhoz szükséges antenna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés