2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Autó+mobil rovat

Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 - makkos cipő

  • (f)
  • (p)
Írta: |

...avagy Pista bácsi a műbőrkabátban.

Hirdetés

Bevezető

Click to read in English!
Gyermekkoromban a Blaupunkt egy igen komoly márkának számított. Nem nagyon lehetett hozzáférni, és embertelenül drága volt bármi, amin a kék pont rajta volt. Persze akkor még az "ántivilág"-ban élve könnyebben misztifikálódtak a dolgok, az érettebb olvasók talán még emlékeznek a Csinibaba című egyetemes alkotásra, amiben a pepsikokakóla is hatalmas élményt okozott. Bármennyire is groteszk a film, sok tekintetben bemutatja, hogyan is mentek anno a dolgok. Nos ebben a világban érkezett az első sétálómagnóm "németből", és mindenki nagyon furán nézett rám, amikor az utcán hallgattam. Akkortájt a Blaupunkt megkérdőjelezhetetlen márka volt, majd jött a módszerváltás.

Blaupunkt TravelPilot Lucca

A márka eltűnt, jöttek helyette újak. Amikor újra találkoztam vele, nimbusza már erőteljesen megkopott. Persze tudtam, hogy autós hangrendszerekben nyomulnak, majd a CeBIT-eken rendszeresen láttam egy-egy autójukat, de eddig nem sikerült tesztelnünk ilyet. Nos, a Speedshop jóvoltából érkezett egy készülék. Ugyan nem újdonság, lassan egy éve piacon van, de mostanra az ára az emészthető magasságba (mit magasságba, mélységbe) került, így nemcsak megmutatjuk, de akár ajánlhatjuk is, ha olyan.

Blaupunkt TravelPilot Lucca

A Blaupunkt 1923-óta építgeti birodalmát, sokan azonban nem tudják, hogy mára a Bosch csoport részeként alkotnak új és új dolgokat minden évben, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy a szegmens egyik innovátorával van dolgunk. A teszt főhősénél azonban pont ez az innováció nem érhető tetten, ezt sajnos nagyon is hiányoltam. A használat során kicsit az az érzésem támadt, mint Pista bácsival kapcsolatban, aki rendszeresen jött látogatóba. Mindig vasárnap, mindig ugyanabban az időben, és mindig csokit hozott. És mindig ugyanazt a műbőr kabátot viselte. Nem a csoki, hanem az állandóság miatt szerettem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.