Újjáéled a Motorola Defy

A név a régi, a készülék új. A Motorola készülékét a Bullitt Group öntötte ellenálló formába.

A Motorola újabban igen kiegyensúlyozott készülékeket rak össze, a kínálat pedig egy strapabíró modellel egészül ki, amit a CAT készülékeket is gyártó Bullitt Group rakott össze. A név ismerős lehet, a Defy volt nagyjából 11 éve az első valóban okos (Android 2.1), IP67-es minősítéssel rendelkező, mindenálló készülék. Az új Defy minden létező minősítést megszerzett, a MIL-STD 810H teljesítése mellett IP68-as minősítéssel is rendelkezik a kialakítás pedig a stabil fogást és fokozott ütésállóságot szolgálja, szerintem nem mellesleg a műfajban aránylag egyedi és esztétikus formában.

Motorola Defy (2010)
Motorola Defy (2010) [+]

A robosztus és masszív kialakítás ellenére a készülék nem kirívóan nagy, a 169,8 x 78,2 x 10,9 milliméteres méret alig haladja meg az alapmodell Motorola Moto G9 (165,21 x 75,73 x 9,18 mm) dimenzióit, viszont meglehetősen nehéz, 232 gramm. Mivel az alapokat a Moto G9 (Európában Moto G9 Play) szolgáltatja, a specifikáció nem ismeretlen és a 3,5 milliméteres jack csatlakozó és a Moto logóba rejtett ujjlenyomat-olvasó is megmaradt a mindenálló kivitel ellenére. Az üzemidőért 5000 mAh-s telep felel 20 wattos gyorstöltéssel.

[+]

A Motorola Defy (2021) Snapdragon 662-vel dolgozik 4 GB rendszermemória és 64 GB bővíthető belső tárhely mellett, van NFC, 802.11ac WiFi és FM-rádió. A 0,7 milliméteres Gorilla Glass Victusszal védett 6,5 hüvelykes, HD+ felbontású IPS panelbe egy 8 megapixeles előlapi kamera cseppen, a hátlapon pedig a Moto G9 háromelemes kamerarendszere dolgozik 48 megapixeles főkamerával, amit egy 2 megapixeles makró és egy mélységszenzor kísér.


[+]

A készüléket egyébként a laborteszteken kívül lényegesen életszerűbb kihívások elé is állították. Például százszor landolt egy WC-ben, rajta hagyták a kocsi tetején, ahonnan egy idő után 1,2 méterről, nagy sebesség mellett esett a betonra, megkínálták néhány csésze, 58 fokos kávéval és többek között ötszáz alkalommal ültek rá farmerzsebben. A hazai elérhetőségről és árakról a hivatalos magyarországi forgalmazásig várni kell, egyelőre az európai ár van meg, ami 329 euró (nagyjából 115 ezer forint).


[+]

A Defy itthon is forgalomba kerül majd a szokásos értékesítési csatornákon, lesz tesztünk is az újdonságról. A Motorola és a Bullitt koprodukciójának egyik hozadéka, hogy az új Defy szervizelése, logisztikája és terméktámogatása is a Bullit hatásköre, amely két évnyi szoftverfrissítést ígér, itthon pedig hazai partnere hozza majd forgalomba és biztosít hozzá támogatást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés