A forma nem sokat változott, a specifikáció viszont erősebb

Lényeges pontokon fejlődött a tavalyi év egyik legvagányabb összecsukható mobilja, miközben az ikonikus kialakítást megtartotta.

A Motorola tavaly mutatta be a legendás kagylótelefon újragondolt verzióját, és bár a hardver nem feltétlenül tükrözte az árcetlire írt összeget, a hajlítható belső kijelző és a konstrukció nagyon egyedi és előremutató volt. Mutatott például a ma bejelentett Motorola Razr 5G irányába, ami mint a neve is elárulja, újgenerációs hálózati támogatással rendelkezik, erős, felső középkategóriás szettel. A lényeg még mindig a formaterv és a kivitelezés, a Motorola viszont tolt egy jókorát az ár/érték arányon, amit eddig leginkább az tartott egyensúlyban, hogy össze lehetett csapni az eszközt és becsúsztatni a zakózsebbe (az inget azért lehúzná).

Motorola Razr 5G Blush Gold
Motorola Razr 5G Blush Gold

Ezt továbbra is megtehetjük, a Razr 5G nyitott állapotban 169,2 x 72,6 x 7,9 milliméter, összecsukva viszont csak 91,7 x 72,6 x 16 milliméter, ami vastagnak számít ugyan (nem mintha egy tisztességes strapamobil ne lenne közel ilyen vastag), de garantáltan nem lóg ki az ember zsebéből. Mint a számok mutatják, a Razr 5G valamivel kompaktabb lett, az akkumulátor ehhez képest nőtt. A továbbra is 15 wattos gyorstöltés már egy 2800 mAh-s telepet lát el.

A belső, 21:9 képarányú OLED panel maradt 6,2 hüvelyk, 876 x 2142 pixel felbontással és az előlapon elvárható készségeknek helyet adó szenzorszigettel. A beszédhangszóró és a szenzorok mellé viszont idén már 20 megapixeles szelfikamera került, a 2,7 hüvelykes, 600 x 800 pixeles, szintén OLED külső kijelző alá pakolt főkamera felbontása pedig 48 megapixelesre nőtt (f/1,7) lézeres autofókusszal, a LED segédfényt mellé rakták, nem alá, de ennél sokkal jobb hír, hogy optikai képstabilizálással (OIS) is felszerelték.

Polished Graphite
Polished Graphite

Szintet lépett a hardver is, a rendszermemória 8 GB-ra nőtt, a belső tárhely pedig a duplája, 256 GB bővítési lehetőség nélkül, viszont már az 5G képes Snapdragon 765G került a motor(ola)térbe, a külső kijelző pedig több alkalmazást támogat natívan. Jack csatlakozó és WiFi 6 továbbra sincs és 5.1-es BT sem termett (5.0 van), de lett fizikai nanoSIM az eSIM támogatás mellett, az NFC még mindig adott, az ujjlenyomat-olvasó pedig hátra került a Moto logóban. Mindezzel együtt a Motorola Razr 5G nemhogy drágább nem lett, de az 1399 dolláros nyitóárral olcsóbb, mint az elődmodell. Persze így is 423 ezer forintról van szó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés