H​i​rd​e​t​é​s

2017. december 16., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Motorola Moto G5 Plus - nomen est omen

Megint ott figyel a Motorola márkanév egy Moto előtt. Ezzel picit meg is ugrott az erősebbik G5 ára, amely fejlett kamerával igyekszik kompenzálni.

H​irdet​és​

Bevezető

Mielőtt a feltörekvő kínai gyártók elárasztották a piacot az olyan veszettül jó, középkategóriás ajánlatokkal, mint a Redmik vagy egyik-másik Meizu, a nyugati világban a Motorola Moto G széria volt az egyik legkapósabb megfizethető, mégis jól felszerelt széria. Még akkor is kitartott a lendület, amikor az ár/érték arány kelet felé kezdett elbillenni, és a háttérben a márkát komoly változások érték.


[+]

A Motorola Mobility ugyanis előbb a Google kötelékében találta magát, majd a Lenovo családjába került, aztán a Motorola név szép lassan kikopott a termékjelölésből, és miközben a Lenovo a saját brandes termékeit kezdte csökkenteni, úgy bukkant fel egyre több, szimplán csak Moto előtagú ketyere. Mondjuk a moduláris Moto Z Play, esetleg főszereplőnk elődmodellje, a Moto G4 Plus.

A Moto G5 (felül) és a G5 Plus
A Moto G5 (felül) és a G5 Plus [+]

Jelenleg elég nehéz átlátni külső szemüveggel, hogy egészen pontosan ki, milyen mértékben és felügyelettel felel melyik Lenovo kötelékébe tartozó mobil tervezéséért, gyártásáért és szoftvereléséért, mindenesetre a legújabb fordulat az, hogy visszatér a Motorola név, hiszen a legendás amerikai gyártó örökre összefonódott a mobiltelefóniával, kár lenne eltemetni.


[+]

A zöld fedelű doboz alig célozgat felmenőire: csak a Moto G5 Plus elnevezés olvasható le a fedeléről egy apró Lenovo felirattal a szélen, és a kissé sérülékeny kartonszerkezetet megnyitva a főszereplő is csak egy Moto nevet visel elöl, illetve a denevéres M-logót hátul. Kibújik ugyanakkor a Motorola a zsákból a beállítások között (Motorola Biztonság), plusz egy Motorola.com link is elolvasható a dobozról, tehát a patinás gyártó szelleme továbbra él, és innentől marketing oldalról is rá fognak erősíteni. A csomagolás még egy M-logós SIM-tűt, egy 5-9V / 1,6A, 12V / 1,2A-es TurboPower gyorstöltőt, egy microUSB kábelt, némi leírást és egy jótállási jegyet rejt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hi​r​deté​s

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hir​d​etés​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.