Bemutatkozott a Moto Z2 Force

A Motorola márkanév alatt futó phablet egyelőre Amerikában kerül piacra, de mivel nem Verizon-exkluzív lesz, talán európai bevezetésre is számíthatunk.

Hirdetés

A tavaly nyáron bemutatott Moto Z Force elsősorban nem a moduláris kialakítása miatt lett ismert, hanem betörhetetlennek állított kijelzője tette igazán érdekessé. Volt szó nemzetközi premierről, de végül amerikai maradt, azon belül is Verizon-exkluzív, így errefelé egyáltalán nem terjedt el. Ma bemutatott utódja, a Motorola Moto Z2 Force viszont már most előrendelhető a legtöbb amerikai szolgáltatónál, és jó eséllyel tényleg megláthatjuk az európai piacon is.

A kütyü a jelenlegi legjobb specifikációjú Motorola, megkapta a Qualcomm Snapdragon 835-ös rendszerchipet, illetve 4 GB RAM-ot és 64 GB belső tárolót, ami a későbbiekben 6/128-as változatra is módosulhat, némi felár ellenében. 5,5 hüvelykes AMOLED kijelzője 1440 x 2560 pixel felbontású, ami pedig ennél is vonzóbb, állítólag törésálló: már az előd is remekül bírta a megpróbáltatásokat, a ShatterShield névre hallgató technológia nem rejti el úgy a karcokat és a többi hibát, mint egy átlagos, mobilos üvegpanel, viszont jobban bírja az ütéseket, és többrétegű kialakításának köszönhetően a kritikus felület cseréje is rendkívül egyszerű, ha nagy lenne a baj. Tesztelt vízállóság hivatalosan nincs, viszont a vízlepergető nanoborítás jó eséllyel megvédi majd egy kisebb esőből vagy fröccsenésből eredő meghibásodástól.

Szokásos Motorola-külső, a moduláris kialakítás köti a gyártó kezét
Szokásos Motorola-külső, a moduláris kialakítás köti a fejlesztők kezét [+]

A design kapcsán komoly változás nincs, a Moto Mod-kompatibilitás nyilvánvalóan megköti a gyártó kezét, ami viszont feltűnő, hogy dupla a hátlapi kamerarendszer: két darab 12 megapixeles, f/2-s, azonos látószögű fényképező került elhelyezésre rajta, így nem a zoom vagy a fejlett portrémód lesz a hívószó, hanem a natív szürkeárnyalatos felvétel, illetve a két kamera összedolgozásával még szebb kontúrok és árnyékok: a Huawei-féle iskolát követik tehát. Optikai képstabilizálást nem említett a gyártó, viszont nem csak hátul, hanem az 5 megapixeles szelfikamera mellett, elöl is dupla a vaku.

12 + 12 megapixeles kamerarendszer lóg ki a hátlapból
12 + 12 megapixeles kamerarendszer lóg ki a hátlapból [+]

Vékonyabb lett a mobil, viszont jelentősen kilóg belőle a kamerarendszer, nincs 3,5 milliméteres jack csatlakozó és az akkumulátor sem túl nagy, ehhez a specifikációhoz 2730 mAh finoman szólva sem sok. Megmaradt viszont a Moto Mod-kompatibilitás, egy akkumulátoros csomaggal értelemszerűen kitolható az üzemidő. Mutattak új modult is, a Moto 360 Camera a telefon tetejére ül, és nevének megfelelően 360 fokban rögzít, 3D hanggal. Adatkommunikációs téren szinte semmi nem hiányzik, egyedül a 4.2-es Bluetooth érdekes, állítólag egy szoftverfrissítéssel lesz majd 5.0-s.

A törhetetlenség ígérete bizonyára sokaknak teszi vonzóvá a csúcsmobilt
A törhetetlenség ígérete bizonyára sokaknak teszi vonzóvá a csúcsmobilt [+]

Mindezeken kívül nem csak a 7.1.1-es Nougat meglétének örülhetünk, hanem a beígért Android O frissítésnek is. Az első készülékeket augusztus 10-étől szállítják, az Egyesült Államokban nem csak a szolgáltatók veszik fel a kínálatba, hanem a Best Buy-láncon, vagy akár közvetlenül a gyártón keresztül is hazavihető. A fekete és a fehér/arany változatok több helyen lesznek, a holdszürke azonban limitált példányszámban, egyelőre csak a T-Mobile-on keresztül vásárolható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés