Hirdetés

Meizu m3s - népm3se

Csinos, alsó-közép kategóriás készüléket fabrikált a Meizu, relatív kevés kompromisszummal. Cserébe annál kedvezőbb áron kínálja – vajon mire elég ez ma, a hazai piacon?

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Meizu folyamatosan bővülő, idei m szériája lényegében mind méret, mind felszereltség tekintetében lefedi a teljes középkínálatot, a középkategória legalsó, mondjuk belépő szintjétől kezdve a szegmens vérbeli megtestesítéséig. A tavasszal bemutatott Meizu m2 utódja, az m3 nyitja a sort, mármint nem időrendben, mert az első az m3 note volt, hanem felszereltségében, amit négy (és fél) különböző méretű és kvalitású készülék követett. A fél készülék nyilván magyarázatra szorul, ez a Meizu m3e Star Trek kiadását takarja, ami hardveresen nem, de küllemében, a felhasználói felületet és a csomagolást tekintve azért mégis más. A szériában megjelent, eltérő méretű készülékek az m3 valami megnevezésen és a küllemen kívül legalább még egy dologban teljesen megegyeznek. A kedvező árazás.


[+]

Míg az m2 és m3 között olyan nagy különbségek nem, mindössze minimális fejlődés mutatkozik a valamivel komolyabb lapkának és nagyobb akkumulátornak köszönhetően, az m3s jelentős előrelépést tud felmutatni az anyaghasználat, a hardveres kialakítás és funkciók tekintetében is. Ha további nyers erőre és üzemidőre vágyunk, akkor méretkategóriát kell ugranunk, ott pedig az m3e vagy a már kitűnően vizsgázott m3 note található lényegében megegyező paraméterekkel; előbbi kicsit karcsúbb, ennek megfelelően az akksi is soványabb. Ha phablet, akkor pedig m3 max, ami 6 hüvelykes kijelzővel áll rendelkezésre, nagyobb belső tárhellyel, viszont ugyanakkora akku-kapacitással, mint az m3 note. A Meizu tulajdonképpen a visszafogottabb 5 hüvelykes belépőtől, a kissé táposabb 5 és 5,5-ösön át, a 6 hüvelykes középkategóriás phabletig lefedi a kínálatot az m szériával, a közös fícsörök pedig a kiváló anyaghasználat, az egységes(en ízléses) dizájn, a minőségi kijelző és a kedvező ár.


[+]

A csomagolást ismét nem bonyolították túl, pontosan ugyanolyan, mint az m3 note dizájnja, csak annyival kisebb, amennyivel kell. Az Eustocktól kapott hófehér téglatesten oldalt Meizu felirat, felül pedig a stilizált m betű után 3s típus megjelölés mutatja, mit találunk a doboztető leemelését követően. A Flyme logóval ellátott SIM-tű a térelválasztóban kapott helyet, amelyet kiemelve további két dobozka rejti a microUSB kábelt és a 2 amperes hálózati töltőfejet. Fülest ezúttal sem kapunk, a szükségesnél kissé tágasabb teret a dobozban viszont igen. A csomagolás végtelen egyszerűsége, letisztultsága és egységes formanyelve egyébként pont a minőségérzetre erősít rá, amit a továbbiakban sem kell hiányolnunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Meizu

Azóta történt

 • 6 gigabájt RAM a Meizu m5-ben?

  Lehetséges, persze csak a legnagyobb tárolóegység mellé járhat a jelentős mennyiségű memória.

 • Bemutatkozott a Meizu m5

  Ahogy az várható volt, bemutatkozott a cég új belépőmodellje, ami Kínában 30 ezer forint alatti összegért vihető haza, mellé pedig elég gazdag felszereltséggel bír.

 • V7 Zyro - nulláról indulva

  A Zyro a világ egyik legnagyobb IT disztribútorának első saját márkás kísérlete a piacon. A készülék az abszolút belépő szintet célozza, és nem is nyújt többet. Ettől még persze lehetne jó.

Előzmények

 • Meizu m3 note - gyorsabban, magasabbra, erősebben

  A kínai gyártó note szériájának legújabb tagja jelentős előrelépést mutat a megelőző modellekhez képest. Kivéve az árszintben, mert az csodával határos módon maradt.

 • Máris itt az m3s a Meizutól

  Fémház, ujjlenyomat-olvasó és méretesebb akkumulátor jellemzi az m3-at leváltó Meizu m3s-t.

 • Bemutatkozott a Meizu m3

  Az m3 note után nem sokkal megérkezett a kisebb variáns is: az m2-höz képest frissebb rendszerchipnek és néhány apróbb változásnak örülhetünk, az ára pedig változatlan.

Hirdetés