Hir​d​et​és

2018. április 21., szombat

Gyorskeresés

S​zp​o​nz​or​u​nk​

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Bemutatkozott a Meizu m5

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GSMArena

Ahogy az várható volt, bemutatkozott a cég új belépőmodellje, ami Kínában 30 ezer forint alatti összegért vihető haza, mellé pedig elég gazdag felszereltséggel bír.

Hi​rde​t​é​s

Aki követte az új, belépőkategóriás Meizuval kapcsolatos híreket, az nem fog meglepődni sem azon, hogy ma, sem pedig azon, hogy milyen specifikációval mutatkozik be a 700 jüanos nyitóáron, azaz Kínában nagyságrendileg 30 ezer forintért beszerezhető Meizu. Aki ezt a készüléket választja, az az m3s-hez képest nagyobb, 5,2 hüvelykes kijelzőt használhat, de változatlanul 720p felbontású kijelzővel, emellé pedig új színekben elérhető polikarbonát házat kap. Mindemellett megmaradt a nyolcmagos MediaTek MT6750 SoC 2 vagy 3 gigabájt rendszermemóriával, az előlapról nem tűnt el az ujjlenyomat-olvasó, és állítólag 0,2 másodpercesre optimalizálták, illetve a kamera felbontása sem nőtt, 13 megapixeles érzékelőt kapott a hátlapi rendszer.

A matt fekete az egyik új, különleges szín
A matt fekete az egyik új, különleges szín [+]

A kéttónusú hátlapi segédfény, a dual SIM-képesség megléte és a microSD bővíthetőség ezúttal sem érhet minket meglepetésként, ám a roppant csábító ár csak a 2/16 gigabájtos modellre vonatkozik, a 3/32 gigabájtosért az anyaországban is közel 40 ezer forintnak megfelelő jüant kell kiadni. A nagyobb készülékházhoz nem jár jóval erősebb akkumulátor, a 3070 mAh kapacitású lítiumos telep összességében 50 mAh előrelépést jelent. Vannak új színek is, a korábban már látott kék, pezsgőarany és fehér változatok mellé mentazöld és matt fekete variáns is megvásárolható lesz.

Nem nőtt a kijelző felbontása
Nem nőtt a kijelző felbontása [+]

A kínai értékesítés előtti regisztráció már megindult, itthon azonban valószínűleg kell még várnunk a forgalmazás beindulására, és a 800 MHz-es LTE-ről ezúttal is le kell mondania annak, aki Meizu m5-öt használna Magyarországon.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdeté​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.