2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Okostelefon rovat

Bemutatkozott a Meizu m5

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: GSMArena

Ahogy az várható volt, bemutatkozott a cég új belépőmodellje, ami Kínában 30 ezer forint alatti összegért vihető haza, mellé pedig elég gazdag felszereltséggel bír.

Hirdetés

Aki követte az új, belépőkategóriás Meizuval kapcsolatos híreket, az nem fog meglepődni sem azon, hogy ma, sem pedig azon, hogy milyen specifikációval mutatkozik be a 700 jüanos nyitóáron, azaz Kínában nagyságrendileg 30 ezer forintért beszerezhető Meizu. Aki ezt a készüléket választja, az az m3s-hez képest nagyobb, 5,2 hüvelykes kijelzőt használhat, de változatlanul 720p felbontású kijelzővel, emellé pedig új színekben elérhető polikarbonát házat kap. Mindemellett megmaradt a nyolcmagos MediaTek MT6750 SoC 2 vagy 3 gigabájt rendszermemóriával, az előlapról nem tűnt el az ujjlenyomat-olvasó, és állítólag 0,2 másodpercesre optimalizálták, illetve a kamera felbontása sem nőtt, 13 megapixeles érzékelőt kapott a hátlapi rendszer.

A matt fekete az egyik új, különleges szín
A matt fekete az egyik új, különleges szín [+]

A kéttónusú hátlapi segédfény, a dual SIM-képesség megléte és a microSD bővíthetőség ezúttal sem érhet minket meglepetésként, ám a roppant csábító ár csak a 2/16 gigabájtos modellre vonatkozik, a 3/32 gigabájtosért az anyaországban is közel 40 ezer forintnak megfelelő jüant kell kiadni. A nagyobb készülékházhoz nem jár jóval erősebb akkumulátor, a 3070 mAh kapacitású lítiumos telep összességében 50 mAh előrelépést jelent. Vannak új színek is, a korábban már látott kék, pezsgőarany és fehér változatok mellé mentazöld és matt fekete variáns is megvásárolható lesz.

Nem nőtt a kijelző felbontása
Nem nőtt a kijelző felbontása [+]

A kínai értékesítés előtti regisztráció már megindult, itthon azonban valószínűleg kell még várnunk a forgalmazás beindulására, és a 800 MHz-es LTE-ről ezúttal is le kell mondania annak, aki Meizu m5-öt használna Magyarországon.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.