Meizu m2 - megint megmutatják

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Xiaomi és a Meizu egymásra licitálgatva mutatja be a jobbnál jobb ajánlatokat. A MediaTek MT6753 lapkával szerelt, Full HD kijelzős Meizu m2 note bemutatása után nem sokkal debütált az erősebb, Helio X10-es Xiaomi Redmi Note 2, majd ugyanazzal az SoC-vel, de fém házzal és ujjlenyomat-olvasóval megérkezett a Meizu Metal, nemrég pedig a Xiaomi erre a Redmi Note 3-mal reagált, ami 4000 mAh kapacitású akkumulátorral és a drágábbik kivitel (ami Kínában nagyjából 50 000 forintnyi jüannak felel meg) esetén 3 gigabájtnyi rendszermemóriával hódít. Ezek az ajánlatok már-már arcpirítóan jók, nem meglepő, hogy egyre több felhasználó választ ezen kínai gyártóktól készüléket, a Xiaomi és Meizu eszközökben tesztjeink során sem szoktunk csalódni, általában idegesítő hibák és rendellenességek nélkül teszik a dolgukat. A probléma viszont sokaknál a kijelzőméretben keresendő, a fenti mobilokról egységesen elmondható, hogy 5,5 hüvelykes megjelenítőt kaptak, jól látható, hogy ezeknél a gyártóknál már az 5 hüvelykes mobilok is erősen másodvonalasak.

Meizu m2 elölről
[+]

Mai tesztünk alanya tehát a Meizu m2, ami az Eustock-tól érkezett, és leginkább a Xiaomi Redmi 2 Pro ellenfele. Járt már nálunk több m-szériás Meizu, az m1 note és az m2 note nevű phabletek kiválóak voltak, de azt sajnos nem tudtuk meg, hogy mit jelent az a varázslatos m. A legkézenfekvőbb válasz az lenne, hogy semmit, de a Meizu oldalán meilan2 néven hivatkoznak a telefonra, egybe írva ez egy városrészt jelöl, ami Hajnan szigetén, a Meizu központjától körülbelül 500 kilométerre található meg.

Az Meizu m2 doboza
[+]

A telefon sem kimondottan kicsi, de a doboza egészen hatalmas, főleg a felszereltségéhez képest: a mobilon kívül mindössze egy SIM-tű, egy microUSB kábel, egy töltőfej, illetve némi dokumentáció található benne, a fülhallgatónak csak hűlt helyét leljük. Hozzánk szürke hátlappal érkezett a unibody készülékházzal szerelt mobil, de van belőle fehér, kék és rózsaszín változat is, az előlap minden esetben fekete.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés