MEE audio Pinnacle P1 - csúcsra oson

Egy ennyire drága fülhallgatónál alapértelmezettnek tekinthetjük a jó hangot, viszont a Pinnacle P1 kicsit más, mint konkurensei, és a kialakításával is meggyőzi a felhasználót.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A MEE audio márkanév rendszeres olvasóink számára ismerős lehet, körülbelül egy éve írtunk egy hármas tesztet az akkori újdonságaikról, legutóbb pedig a berlini IFA 2016-on volt szerencsénk megtekinteni a korábban MEElectronics néven ismert gyártó standját. Az iPhone 7 piacra kerülése kapcsán jogosan gondolhatjuk, hogy egyre kevesebb kerül forgalomba a hagyományos, kábeles headsetekből, a Pinnacle P1-et azonban nem most kezdték fejleszteni: már tavaly kipróbáltunk egy előszériás darabot, arra azonban a legnagyobb jóindulattal is csak azt tudtuk mondani: igen, erre még ráfér a fejlesztés. A szó szoros értelmében sokat csiszoltak a kialakításán, javítottak a hangminőségen és természetesen remek kiegészítőkkel dobták fel az egyébként nem kevés pénzbe kerülő eszközt.

AliceWake fülében már a végleges példány látható az egyszerűbb kábelvezetéssel
AliceWake fülében már a végleges példány látható az egyszerűbb kábelvezetéssel [+]

A Pinnacle P1 ugyanis a gyártó audiofileknek szánt, in-ear csúcsmodellje, ami 200 eurós, azaz körülbelül 60 000 forintos árával egy kategóriában versenyez az RHA T10i-vel, körülbelül kétszer annyiba kerül, mint a legendás Vsonic GR07 Classic, aktív zajszűrős vonalon pedig akár egy Audio Technica ATH-ANC40BT-t is vehetünk az árából, ami szintén egy kiváló eszköz.

Így nézett ki az előszériás darab a 2015-ös berlini kiállításon
Így nézett ki az előszériás darab a 2015-ös berlini kiállításon [+]

Elméleti síkon ráadásul nem is tud többet ellenfeleinél, javarészt hagyományos, 10 milliméteres, dinamikus meghajtó került bele, 50 ohmos impedanciája előrevetíti a nehéz hajthatóságot, a cserélhető kábel pedig sokak számára inkább hátrány, mint előny. Ugyanakkor viszont a MEE audio mellett szól egy megkérdőjelezhetetlenül jó koncepció, amivel megoldották, hogy fül mögötti és fül alatti kábelvezetéssel is remekül lehet használni, erre eddig nem kínáltak igazán jó lehetőséget a gyártók.

Mindenekelőtt érdemes pár szót ejteni a dobozról: az RHA magasra tette a lécet a csomagolással, a Pinnacle P1 azonban még ezt is felül tudja múlni eleganciájával. A csomagot kinyitva szó szerint elénk tárul a megannyi kiegészítő, külön-külön a fülhallgatók, a 6,3 milliméteres jack adapter, a szériaszámmal ellátott bőrtok, a kilencféle illeszték, a csíptető és a kétféle kábel. A kezdeti legózással még a kipróbálás előtt közel kerül a felhasználó a termékhez, ami önmagában pszichés trükk, ráadásul a megfelelő konfigurációval szinte bárkinek kényelmes lesz az eszköz, ami gyakorlatilag kulcskérdés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • IFA 2016: Számos újdonság a MEE audiótól

    Hangerőkorlátos gyerekfejhallgató és filléres fülhallgató képzi a paletta alját, viszont a tévékhez csatlakoztatható audio transmitter és a kiváló minőségű in-ear igazán érdekes termékek.

  • Samsung Gear IconX - okosodó fülhallgató

    A borsos árú kiegészítő nem csak azért különleges, mert egy teljesen vezeték nélküli in-ear, hanem pulzusmérő és zajszűrő mikrofon is került bele.

  • MEE audio fülhallgatók tesztje

    Három, headset funkciókkal felvértezett in-ear fülhallgató járt nálunk a MEE audio műhelyéből, akadt a listában armatúrás és dinamikus példány is.

Hirdetés