MEE Audio Matrix Cinema ANC teszt

Mobillal is kiválóan használható, átlagon felüli zajszűréssel és remek zenei oldallal büszkélkedő kütyüt hoztak össze, ennek megfelelően nem is lett igazán olcsó.

Bevezető, külső, kezelés

Kellett néhány év ahhoz, hogy a korábban szinte kizárólag filléres sportfülhallgatójáról ismert gyártó fel tudja hívni a zene iránt komolyabban érdeklődők figyelmét, viszont a Pinnacle P1 minőségi kezdőlépés volt erre, a nem sokkal később érkezett P2-es szériával pedig szélesebb, de fülhallgatóra szintén áldozni kész réteg igényeit elégítették ki. Én mindkét termék esetén sajnáltam, hogy nem jutottak el hivatalosan Magyarországra, de szerencsére a mai tesztalanyról ezt már nem kell elmondani, hiszen beindult a hivatalos itthoni forgalmazás, és már cikkünk írásának pillanatában is több helyről be lehet szerezni az aktív zajszűrős fejhallgatót.

[+]

A gyártó mindig nagy figyelmet fordított a megjelenésre és a kialakításra, ezúttal sincs ez másként, a könyvszerűen nyíló kartondoboz részletes és látványos demonstrációt ad a hangmódokról, illetve az aktív zajszűrésről, odabent pedig egy minőségi hatást keltő keménytokba csomagolva találjuk meg a kábeleket és a dokumentációt. A microUSB-csatlakozó persze kikophatna már ezekről az eszközökről is, az viszont mindenképp jó hír, hogy a kábeles, analóg átvitel 3,5 milliméteres jacken keresztül megoldott, akár egy lemerülés után is.

[+]

Plasztikos anyaghasználat keveredik minőségi összeszereléssel, nem ez a kütyü lesz az év design-terméke, viszont az egyszerűségre és a használhatóságra kiemelkedő módon törekedtek, a fülpárnákon belül hatalmas, eltéveszthetetlen jelzések utalnak arra, hogy melyik oldal hova való, és ha valaki nem próbálja meg direkt rosszul felvenni, akkor kicsi esélye van, hogy azonnal kényelmetlennek találja majd.

[+]

Nincsen külső érintőfelület mindenféle félig működő trükkös gesztusvezérléssel, mindennek van egy külön, jól kitapintható gombja vagy kapcsolója, és a tartalom is csak akkor áll le, ha mi leállítjuk – mindig jó érzés egy olyan terméket kipróbálni, aminél nem a vásárló az utolsó bétateszter. A sokoldalúságot olyannyira komolyan vették, hogy még a halvány, kék visszajelző ledecske is kikapcsolható, ha egy teljesen sötét szobában néznénk filmet, ehhez hasonlót én még nem tapasztaltam hasonló, Bluetooth-kommunikációt használó terméknél.

[+]

A kezelése nem meglepő módon roppant egyszerű, a bekapcsológomb hosszú nyomására aktiválhatunk keresést, ugyanezzel a gombbal tudunk bejövő hívást felvenni vagy elutasítani, Apple-eszközről még Sirit is előhívhatjuk vele. A hangerőállítók gombjaival intézhetjük a számléptetést is, az aktív zajszűrésnek külön kapcsolója van, a hangszínszabályzást pedig szintén dedikált gomb jutott, valószínűleg ez utóbbira a legbüszkébbek, hiszen kiemelkedésre és méretre is a legmarkánsabb, ráadásul ezüst, ami a készülék egyébként teljes feketeségét töri meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • MEE Audio X10 teszt

  A teljesen vezeték nélküli fülhallgatók divathulláma mellett a MEElectronics utódcége sem ment el szótlanul. Csinos termékkel léptek piacra, amit nem a hangminőségéért fogunk igazán szeretni.

Előzmények

 • CES 2019: A Matrix PowerWatch 2 sosem merül le, mert Te töltöd

  Testhővel és napenergiával etethető a Pepcom egyik legérdekesebb ketyeréje, ami prototípus fázisban is izgalmas.

 • Xiaomi Mi ANC (Type-C) teszt

  Ár/minőség arányban ismét odacsaptak a kínaiak, a legolcsóbb, de korántsem a leggyengébb aktív zajszűrős fülhallgatót próbáltuk ki.

 • Tronsmart Encore S6 teszt

  Vezeték nélküli fejhallgató, tizenezres árkategóriájának egyik, szinte soha nem látott extrájával, az aktív zajszűréssel. Utazóknak tökéletes alternatíva, vagy van valami nagy buktató?

 • MEE audio Pinnacle P2 teszt

  Egy kiváló előd végfelhasználói árát felezték le, ám a végeredmény nem is lett egyértelműen rosszabb a kiindulási pontnál. A P2 sokaknak lehet jó vétel!

Hirdetés