Hirdetés

LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

Adatátvitel, akkumulátor

Adatkommunikációs szempontból a gyártó szerint nyilván az a legfontosabb, hogy van a termékben 5G modem, ami egyelőre jó drága, plusz egyelőre nem is nagyon tudjuk kihasználni. A teszt írásakor két hazai szolgáltató (Vodafone és Telekom) tud nyújtani valami jelzésértékű lefedettséget, nyilván ez folyamatosan bővül, de az átlagfelhasználónak egyelőre tökmindegy, hogy 4G-n, vagy éppen 5G-n lóg a telefonja. A szolgáltatónak már nem az: minél többen ülnek át 5G-re, annál jobban felszabadul a 4G-n a kapacitás, jobban eloszlik a terhelés és végeredményben ez növeli a felhasználói élményt is.


[+]

Az LG V60-ban persze minden más adatkommunikációs forma is megvan, 802.11 a/b/g/n/ac/ax szabványú WiFi-t nyújt, 5.1-es Bluetooth került bele (aptX HD támogatással), a Type-C porton 3.1-es az USB sebessége, pozícionáláshoz pedig GPS, BDS, GALILEO és GLONASS műholdakra támaszkodik. Nem hiányzik az NFC chip, infra viszont nincs. A beszélgetési hangminőség kiváló, a beszédhangszóró tiszta és elég hangos is lehet, kihangosítva pláne ütőképes. A böngésző lehet a Chrome (ez is futhat kiterjesztett nézetben, mindkét kijelzőre elterjedve), illetve benne van a Whale, ami tud olyat is, hogy egy linkre kétszer kattintva a tartalom a másik kijelzőn nyílik meg. Sebességprobléma semmiféle esetben nincs.

[+]

Ha már ilyen jókora tepsi lett a V60, akkor nem meglepő módon beletoltak egy igen méretes akkumulátort is. Az 5000 mAh-s telep tényleg bírja a hardcore használatot is, a kétnapos töltési ciklusra nyugodtan be lehet rendezkedni. Maximális fényerővel néztem WiFi-n fogadott videót, a teljes lemerülésig 14 órát kellett volna bámulnom a mozit, ami kellemes eredmény. Van vezeték nélküli töltés, illetve a Quick Charge 4+ technológiának hála konnektorról gyorsan etethető a termék, persze 5000 mAh nem viccel, egy órát így is rá kell szánni a teljes regenerálódásra, de aztán egy ideig nem kell keresni a töltőkábelt.


[+]

Értékelés: LG V60 ThinQ 5G
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 9 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 10 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 10 pont
Egyebek
Üzemidő 9 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Az LG V60 ThinQ 5G (hogy teljes nevén hivatkozzunk reá) az LG eddigi legjobb okostelefonja. A kérdés az, hogy ez mire elég, mert a többiek is le tudnak tenni ezt-azt az asztalra. Az vitán felül áll, hogy hangminőségben nem nagyon van ellenfele, a rögzített hang is remek, a visszaadott hang is kivételes, a dedikált quad-DAC nem véletlenül került bele. Örömteli, hogy van IP68-as védelem, nem maradt le a 3,5 mm-es jack dugasz, igen korrekt a főkamera, frankón működik Full HD mellett a stabilizáció, gyors és pontos a P-OLED kijelző alá rakott biometrikus szenzor és csodásan alakul az üzemidő. Mindenkinél más a szempontrendszer telefonválasztás során, mert a felsoroltak nagyon hasznos és sok esetben egyedi tulajdonságok (és nálam mindenképpen fontosnak számítanak), de az ellenfelek is tudnak ezt-azt: a kijelző képfrissítési rátájának emelése egyre gyakrabb a csúcsmodellek között, van pár gép, ami az ultraszéles látószög, vagy éppen az esti mód kapcsán jóval erősebb, a monitorhoz kötés lehetősége is ügyesebb egy Samsungnál, gyorsabb a töltés néhány esetben, szóval a V60 sem az a csúcsmodell, ami minden szempontból mindennél jobb, ilyet ugyanis egyszerűen nem lehet csinálni. A nagy kérdés persze, hogy milyen áron lesz majd, ha végre megjön hozzánk is hivatalosan, erre viszont még várni kell pár hónapot, ami azért kellemetlen, mert addigra sok dolog változhat a piacon, jönnek új versenyzők (Note 20? Mate 40? Zenfone 7?), a jelenlegi, tényleg baromi drága, de hasonló tudású csúcsmodellek ára vélhetően csökken, plusz a V60 esetén az is nagy kérdés lesz, hogy muszáj lesz-e a másodlagos kijelzővel együtt megvenni a motyót. Pillanatnyilag az amerikai árakból tudunk kiindulni, ha a 800 dolláros alapot vesszük, akkor sem áll meg a magyar terhekkel kalkulálva 330 lepedő alatt a vége, de ha csak kétkijelzős kiszerelésben lesz kapható, simán becsúszhat 400 ezer forint fölé is a történet, ami már bőven túlzás. Persze változhat az árfolyam, meg ha eltelik pár hónap, akkor közben csökkenhet a termék ára is, de sajnos az LG sem tudott egy olyan telefont alkotni, amely alávág a mostani csúcsmodelleknek árban, miközben számos ponton megveri őket tudásban. Baromi jó telefon a V60, titkon reméltem, hogy egy igazi sötét ló lesz, hogy majd megáll 300k alatt és közben képes megverni a Samsungot, a Xiaomit, a OnePlust, vagy a Huawei-t. Ez nem jött össze, de akárhogyan is alakul az ára, egy Tetszett plecsnit már csak a kiemelkedő audio képességeiért is megérdemel.

LG V60 ThinQ

Bog

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés