Hirdetés

LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

Doboz, külső

Jókora fekete dobozt kaptunk a kezünkbe, amely a korábbi kétkijelzős izék csomagolásához hasonlóan alapvetően két darabból áll. A felső téglalapban ül a másodlagos display, a nagyobb hasábban pedig maga a V60 és összes tartozéka található meg. Itt viszont nem lesz teljesen vidám a helyzet, mert nincs headset, csak egy Type-C kábel és egy ehhez tartozó, 25 W-os gyorstöltő üdögél a csomagban. A másodlagos kijelző szelencéjében még egy mágneses töltőátalakítót fogunk találni, amire akkor lesz szükség, ha úgy szeretnénk áramot adni a masinának, hogy nem szedjük le a kiegészítő panelt.


[+]

Maga a V60 ThinQ sem egy aprócska szerkezet, de ha beletesszük a másodlagos kijelzőnek helyet adó tokba, akkor simán olyan méretű lesz, mint egy hotelszobai Biblia. A termék önmagában is 218 grammot nyom, de a 6,8 hüvelykes (!) kijelző egyébként is determinálja a méretet, majdnem 17 centi magas, szóval nem marad észrevétlen. Ugyanakkor viszont a jókora kiterjedés ellenére kimondottan csinos, nekünk a Classy Blue árnyalat jutott (van fehér változat is), amit egy bronzos keret határoz meg, a hátlap pedig sötétkékben játszik. Kimondottan ízléses és visszafogott kombináció, de mégsem szokványosan unalmas.


[+]

A kijelző az előlap 83,6%-át tölti ki, ennél azért van már jobb érték a piacon, de a kávák kellően vékonyak így is. Felül egy félkör lóg be középen, ebben ül az előlapi kamera, de a panel felett maradt hely egy beszédhangszórónak is. Ami amúgy a multimédiából is kiveszi a részét, hogy sztereóban tudjon felcsendülni bármi. Egészen remek minőségben, amúgy. Maga a kijelző viszont nem hivalkodik a számok szintjén különösebben, egy 1080 x 2460 pixeles P-OLED panelről van szó, amely a HDR10+ minősítést is megkapta, majdnem 500 nites fehér fénysűrűséget mértünk, végtelen a kontraszt, kiválóak a betekintési szögek. Az ujjlenyomat-olvasó a panel alatt ücsörög, ez eddig az LG legjobb ilyen megoldása, tényleg gyors és szinte sosem téved.

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés LG V60 ThinQ 5G Samsung Galaxy S20+ Xiaomi Mi 10 Pro Huawei P40 Pro OnePlus 8
Képátló 6,8 hüvelyk 6,7 hüvelyk 6,67 hüvelyk 6,58 hüvelyk 6,55 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2460 1440 x 3200 1080 x 2340 1200 x 2640 1080 x 2400
Technológia P-OLED Dynamic AMOLED 2X AMOLED HDR10 OLED Fluid AMOLED
Képfrissítés 60 Hz 120 Hz 60 Hz 90 Hz 90 Hz
Fehér fényerő 491 nit 389 / 940 nit 491 / 1155 nit 446 / 596 nit 483 / 1038 nit
Fehér fényerő (min.) 2,5 nit 1,5 nit 2,0 nit 1,9 nit 2,4 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen végtelen végtelen végtelen
Színhőmérséklet 7444 K + kézi 6984 K + kézi 7345 / 6624 K + kézi 7312 / 6555 K + kézi 7178 / 6592 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

A telefon tetején van a SIM-tálca, amelybe egy szolgáltatói lapkát és egy microSD-t tudunk berakni. Illetve a memóriabővítés helyett mehet be egy másik nanoSIM is, szóval hibrid megoldásról beszélhetünk. Jobb oldalon csak a kijelzőt izélgető gombot fogjuk megtalálni, bal felől viszont három billentyű is akad, ebből kettő a hangerőt kalibrálja, a harmadik pedig a Google Assistant indítására szolgál, ezt sehogy nem bírtam kigyomlálni a rendszerből, pedig lehetne a kamerához is rendelni akár. Vagy bármi máshoz. Alul pedig ott figyel a 3,5 mm-es jack, amivel a V60 talán az utolsó olyan idei csúcsgép, ahol ez adott. Plusz persze ott a Type-C és a hangszóró, valamint itt is, fent is és oldalt is találunk mikrofonfuratot, ezeknek komoly szerepük van abban, hogy a V60 úgy rögzít hangot, mint semmi más.


[+]

A hátlapon középre rendezték a kamerákat, épp csak egy leheletnyit emelkedik ki a síkból a modul, amin sorakoznak a szenzorok. Az egész motyó rendkívül prémium érzetű, nagyon össze van rakva, és még nem is értünk a dolgok végére, mert előbújik a csomagból a tokkal egybeépített másodlagos kijelző. Ez a Type-C csatlakozón át kommunikál a telefonnal, ha betesszük a V60-at, akkor kapunk egy igen nagy kiterjedésű valamit, hiszen a főkijelzőt gyakorlatilag megduplázzuk, márpedig kétszer 6,8 inch azért nem apró. A keletkezett formációt könyvszerűen lehet kinyitni, de a zsanér elég feszes, szóval kvázi bármilyen szögben megáll.

Tokban
Tokban [+]

A tok ugyan elég vaskos, de a vezeték nélküli töltés így is működik, ha pedig össze van csukva a szerkezet, akkor a külső rész tetején akad egy monokróm OLED kijelző, amin kvázi az állapotsáv információit láthatjuk viszont. Hívást ilyenkor is lehet fogadni az oldalsó gombokkal, mivel a tok tetején hagytak egy rést a beszélgetési hangszórónak, ezért kinyitás nélkül is lehet telefonálni. Alul viszont ilyenkor a Type-C csatlakozó nem elérhető, helyette egy mágneses toldattal tudjuk a kábelünkre átalakítót (mellékelve) szerelve tölteni a telefont. Maga a V60 ThinQ valamelyest vízálló (IP68), a tok viszont nem. Kicsit később megnézzük, hogy mire jó egy másodlagos kijelző és van-e egyáltalán értelme.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés