Hirdetés

LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

Videózás és zene

Mozgóképek rögzítése kapcsán is van ok az örömre, mondjuk nem attól fogunk hasra esni, hogy 8K-ban is tud rögzíteni, mert ennek egyelőre vajmi kevés gyakorlati haszna van. Ennél sokkal fontosabb négy dolog: stabil framerate, patent stabilizáció, biztos fókuszálás és korrekt hang. És ezekben a V60 ThinQ simán ott van az élvonalban, ráadásul rengeteg opciót is kínál, nem mellesleg pedig a kézi mód videózásnál is elérhető, ilyenkor a bal-jobb hangcsatorna spektrumát is mutatja a gép, plusz babrálható az ISO, a fókusz, az EV és a fehéregyensúly is. Ilyenkor külön kapcsolható a zajszűrés, a mikrofonok érzékenysége, a LCF (low cut filter, kiszedi a mélyeket a hangsávból) és az LMT (limiter, hogy a túl hangos részeket torzítás nélkül adja vissza), szóval az a helyzet, hogy hozzáértő kezekben a V60 ThinQ rengeteg beállítást kínál, de persze automata módban sem lesz rá panasz.


[+]

Ugyanakkor viszont nem minden esetben tud minden kamerát és felbontást prezentálni. A szuperstabilizációs mód maximum Full HD-ban működik, ilyenkor látószöget sem lehet váltani, este ráadásul nem annyira ügyes (de ez általában jellemző ezekre a megoldásokra), nappal viszont elég korrekt, alant egy tesztfelvétel, ahol konkrétan lezúzok egy lépcsőn gyalog, de ez meg sem kottyan neki.

4K-ban is van természetesen stabilizáció, de főleg 30 fps használata mellett lehet ezt érezni. Ilyenkor lehet a másik kamerára is kapcsolni, ha viszont már 60 fps a vágyunk, akkor marad a főkamera, de az legalább gond nélkül tudja a digitális zoomot, erre is mutatunk alul két példát, egy nappali és egy esti felvételt:

8K-ban videózni azért manapság még elég felesleges huncutság, de képes rá a termék, csak győzzük tárhellyel és akkumulátorral, mindenesetre a rend kedvéért két 8K-s felvételt is prezentálunk:

Amit el lehet mondani összességében eddig, hogy a szuperstabi nagyon baba, a 4K-s felvételek is rendben vannak, 30 fps mellett érdemes inkább dolgozni, mert olyankor tudunk látószöget váltani és a stabilizáció is jobb. Jut eszembe, egy ilyen videóval még adós vagyok, szóval íme:

Amiben nagyon erős minden esetben az LG, az a felvett hang minősége. Három mikrofonnal dolgozik a gép, az egy dolog, hogy a manuális módban lehet a hangot is csavargatni, de alapból is igen ügyes. Zajos környezetben pedig a "voice bokeh" funkció lesz a barátunk, ami azt tudja, hogy egy csúszkán állíthatjuk menet közben, hogy mennyire fókuszáljon a beszélőre a mikrofon és mennyire engedje be a háttérzajt. Ez működik úgy is, hogy az alany a telefon előtt áll és úgy dumál, meg úgy is, hogy a kezében van a termék és kommentálja a látottakat, egy ilyet mutatunk lent:

Szelfi videót 4K-ban tudunk rögzíteni, az előlapi kamerában is van autofókusz, ami manapság még mindig nem gyakori. Jó fényviszonyok esetén megfelel a minőség az elvártaknak, este már nagyon szemcsés, nagyon zajos az eredmény, ezt is mutatnánk:

Most, hogy megtekintettünk mintegy 10 videót, mindenképpen leszögezhetjük, hogy az LG-nél nem vették félvállról ezt a funkciót, még ASMR videót is lehet csinálni, ha valakinek ez a vágya. Nem mondanám, hogy minden szituációban ez a legjobb készülék videózásra, de az az állítás megállja a helyét, hogy ha a felhasználó tudja, hogy milyen helyzetben milyen módot érdemes választania, akkor a V60 ThiniQ az egyik legsokoldalúbb megoldás, ha videózni óhajtunk egy telefonnal. Arról nem is beszélve, hogy van rajta 3,5 mm-es jack, tehát mindenféle mikroportokat is lehet hozzá csatakoztatni.


[+]

És ha már jack, akkor essen szó az audio képességekről is, amiben a tesztkészülék irgalmatlanul jó. Az LG az ESS Technology ES9219-es SABRE DAC megoldását választotta, ami vitán felül markánsan a legjobb, amit bárki okostelefonba berak. A sztereó hangszórók remekül szólnak, hangosak, ha nem hallottam volna a Xiaomi Mi 10 Pro dedikált megoldását ezügyben, akkor azt mondanám, hogy a legjobb, amivel az utóbbi időben találkoztam. Ha viszont kap egy high-end fülhallgatót a gép, akkor ez a telefon végre tényleg ki tudja hozni a csúcs fülesekben rejlő potenciált, nagyon tág határok között állítható hangzásképekkel, 3D effektekkel és hihetetlen minőséggel tesz minden zenét át egy másik dimenzióba. Csak lábjegyzet, hogy nem maradt ki az FM-rádió sem, az viszont egyáltalán nem lényegtelen, hogy a diktafon funkció is elképesztően sokoldalú.

[+]

HD Voice recorder néven fut az alkalmazás, megtaláljuk benne ugyanazt a panelt, amit a manuális videózásnál is látunk (gain, LCF és LMT csúszkák), tettek bele Studio Mode néven egy olyan funkciót is, hogy a fülesen hallgatott zenére rá tudunk énekelni és a két hangsávot összerakja (erről nem mutatok példát, mert egészen biztos, hogy sokkal jobban írok, mint ahogyan énekelek), természetesen sztereóban rögzít, van koncert mód, itt is van ASMR és normál, beszélgetéseket rögzítő beállítás is. Ilyen összetettségű hardvert és szoftvert senki sem kínál a piacon az LG-n kívül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés