LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv

Elsősorban zeneileg kiemelkedő az LG csúcsmodellje, de a többi összetevő kapcsán sincs panasz, ráadásul ehhez is jár(hat) másodlagos kijelző.

Másodlagos kijelző

Nem ez az első LG telefon, amihez járhat másodlagos kijelző, a korábbi V50-nél is opció volt, ahogyan a G8X esetében is így kerültek piacra a termékek. Az LG nem mondja azt, hogy ez kiváltja a hajíthatós megoldást (mint amilyen a Galaxy Fold), de sokkal olcsóbban kínál több helyet, ám ennek azért bőven vannak korlátai.

Tokban, hátulról
Tokban, hátulról [+]

Egyrészt a készülék tényleg irgalmatlanul méretes lesz. Másrészt lehet vékonyítani a kávákat, de a két kijelző között mindenképpen ott lesz egy fekete sáv, ami messze nem ugyanaz, mintha egy egybefüggő területen tudnánk működni. A két display alapesetben egyébként is különálló életet él, mintha két telefonunk lenne, különböző alkalmazásokat nyithatunk meg a két oldalon, ami bizonyos esetekben roppant praktikus, de azért vannak speciális megoldások is.


[+]

A dolog vezérléséhez a főkijelzőn egy aprócska, oldalt lebegő pöttyöt kell megérinteni, ilyenkor kapunk néhány lehetőséget, de ezek milyensége függ attól, hogy épp mivel ügyködünk. Bármikor - akár ujjmozdulattal is - meg lehet cserélni a két kijelző tartalmát, de egy csomó alkalmazás van, ami kiterjesztett módban (Wide view) futhat, ilyen a GMail, a Chrome, a YouTube, a Photos, vagy éppen a Maps, plusz az LG felrakta a Whale böngészőt is előre, ami például tud olyat, hogy amire kettőt kattintunk, az a másik kijelzőn nyílik meg.


[+]

Ha szövegbevitelre kerül a sor, akkor elforgatás után simán megoldható, hogy az egyik kijelzőn látjuk, hogy mit írunk, a másikon pedig ott lehet a virtuális gombsor, akár széthúzott elrendezésben is. Mivel a másodlagos kijelző jóval könnyebb, mint maga a telefon, ezért érdemes úgy variálni, hogy az alapkészülék feküdjön az asztalon és azon jelenjen meg a gombsor, a cucc másik felét pedig abba a szögbe tudjuk állítani, amibe óhajtjuk, nem fog eldőlni. A másik ilyen, fektetett kétkijelzős módban elérhető okosság a játékoknál működik, ugyanis az LG Gamepad nevű modult lehet a másodlagos panelre kivarázsolni, ami előre gyártott sémákat, vagy abszolút kusztomizálható kiosztást kínál, ha a játék alapból nem támogatja a külsős vezérlő használatát, akkor pedig rá lehet mappelni a virtuális gombjainkat bizonyos funkciókra.


[+]

Szóval van ötlet a dologban (videózásnál például a másodlagos kijelzőn mutatja a felvett időtartamot a telefon), de a kérdés nyilván az, hogy kell-e ez nekünk. És ez eléggé júzerfüggő, a kiterjesztett mód persze egy csomószor tök menő, de eddig is eléltünk nélküle, a V60 óriási méretűre hízik, nyilván csökken az üzemidő is, persze amikor le lehet ülni és pikk-pakk be tudunk gépelni egy emailt, akkor nagyon kellemes, de ha meg lehet venni a V60-at a külön tok nélkül, akkor én inkább arra szavaznék. Mert úgy versenyképes lehet az ára az idei mezőnyben, ha az amerikai 800 dollárból indulok ki és rádobálom a hazai terheket, akkor is beesik 300 ezer forint környékére talán, ami elég jó ajánlat egy csúcshardverrel ellátott, 5G-s telefonra, és akkor még a multimédiás képességekről nem is beszéltünk. De azonnal megtesszük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés