A Samsungnál 320 millió mobil eladására, az elemzők rekordnyereségre számítanak

Hirdetés

Jó adag Samsung hírrel tudjuk indítani 2018-at – gazdasági oldalról mindjárt azzal, hogy elemzők szerint 2017 utolsó három hónapját a dél-koreai óriás rekordnyereséggel zárta. A profitcsúcsot pont az ezt megelőző három hónap döntötte meg, 14,53 billió wonos működési nyereséggel. 2017 utolsó negyedévében a Yonhap Infomax kalkulációi szerint ez 16 milliárd wonra rúghatott, ami 3,86 billió forintnak felel meg. Ennek a sikernek csak részben a mobilok az okai, a Samsung így is 320 millió darab Galaxy telefon értékesítésére számít 2018-ban, illetve 40 millió hagyományos telefont, 20 millió tabletet és 5 millió viselhető kütyüt készül elpasszolja, írja a The Korea Herald. Az egyik sikertermék a sorozatban kiszivárgó Galaxy S9 lehet, egészen pontosan a kisebbik S9 és a nagyobbik, az utóbbi dupla kamerával. Velük debütálhat a továbbfejlesztett DeX állomás Dex Pad néven, lapos kivitelben, egyes tippek szerint a képernyő érintőpaneljét tapipadként felkínálva, így az egér csatlakoztatása kihagyható. A DeX Pad nevet a Samsung az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál levédette.


Az S8 és a DeX állomás folytatását is az MWC környékére várja a szakma [+]

Több gyártó után egyébként az elmúlt napokban a Samsung is kinyilvánította: az Apple-lel szemben, amely az elöregedő akkumulátorokkal szerelt készülékek teljesítményét korlátozza, a dél-koreai vállalat nem nyúl bele a processzoros sebességbe. „A Samsung Mobile termékeinek minősége mindig is a legfontosabb szempont volt és lesz. Az akkumulátorok élettartama érdekében a Samsung mobilok többlépcsős biztonsági rendszerrel védettek, a töltési áramerősség szoftveres algoritmusától kezdve a töltési idő szabályozásáig. Nem csökkentjük a CPU teljesítményét szoftverfrissítésekkel, a telefonok életciklusának előrehaladtával.” Az LG közleménye ugyanezt kommunikálta, csak sokkal lényegre törőbben: „Soha nem csináltuk, és soha nem is fogjuk. Odafigyelünk felhasználóink véleményére.”

Azóta történt

Előzmények

  • Az Apple elnézést kért, de megütheti a bokáját

    Franciaországban börtön jár, ha egy vállalatra a tervezett elévülés vádját rábizonyítják. New Yorkban és Izraelben is pert akasztottak Cupertino nyakába.

  • LG V30 - vezércsel

    A dél-koreai gyártó rendkívül szűkre vette a kávákat a hathüvelykes P-OLED kijelző körül, megmaradtak a kiváló zenei képességek és elvileg a készülékház is elég strapabíró.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés