Bemutatkozott az LG Q széria

LG G6 mini mégsem lett, kiadtak viszont egy komplett középkategóriás szériát a G6 formavilágát megőrizve.

Hirdetés

A bemutató előtt talán nem alaptalanul bízhattunk egy kisebb G6 variánsban, ez ugye egy kompakt csúcsmodellt jelentett volna, ami aránylag ritka jószág manapság. Bár, a Sony elvileg készül egy XZ1 Compact variánssal, aminek minden esélye meglehet a sikerre, ha másért nem is, de a szegmensben uralkodó kínálathiány miatt. Az LG három tagot számláló Q sorozata ugyan kisebb, mint a csúcsmodell, de a középkategóriában indulnak.


[+]

Az LG Q6, az LG Q6+ és a az LG Q6α (Q6alpha) lényegében ugyanaz a készülék, leszámítva a memória méretét. Viszont közös tulajdonság a G6-tal megegyező fémházba épített, 5,5 hüvelykes Full Vision Display. A Full HD+ felbontású, 18:9-es képarányú panel ugyanazt a formanyelvet képviseli, mint a prémium modell.


(forrás: AndroidAuthority) [+]

Mindhárom készülék Snapdragon 435-ös lapkára épül, valamint az akkumulátorkapacitás is szabványosított, számszerűleg 3000 mAh. Az eltérés a memóriakiosztásban mutatkozik. Az LG Q6α a belépőszint 2/16GB memóriával, az LG Q6 3/32 GB-ot kapott, míg a Q6+ 4 GB operatív memóriával és 64 GB belső tárhellyel támad.


LG Q6+

A hátlap is egyszerűbb, mint a G6 esetében, hiányzik pldául a kettős kamerarendszer, helyette egy darab 13 megapixeles főkamerát találunk a LED villanó mellett, illetve az ujjlenyomat olvasó sem látszik a renderképeken, ugyanis lemaradt, cserébe a Q szériában is elérhető az LG arcfelismerő rendszere.


[+]

Az előlapra 100 fokos látószögű, 5 megapixeles kamera került. Az árazás egyelőre nem ismert, az értékesítés először Ázsiában indul augusztusban, ezt követi az európai és amerikai premier. Amennyiben a hazai megjelenésről kapunk érdemi információt, frissíteni fogjuk hírünket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Publikusak az LG pénzügyi eredményei is

    Az előzetes jelentés szerint az előző negyedévhez képest némi visszaesés, a tavalyi második negyedévhez viszonyítva viszont előrelépés történt.

  • Teljesítményteszten járt az LG Q6

    A G6 miniként is emlegetett, keddre várt jövevény nyolcmagos SoC-vel mutathatta meg az erejét.

  • LG G6 - hozza a kötelezőt

    A tavalyi, moduláris csúcsmodell után most a biztonsági játékot választották a dél-koreaiak: remekül működik a G6, kimondottan elegáns, vannak benne jó extrák, de az állunkat sajnos nem kell a padlón keresnünk.

Hirdetés