2018. október 17., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

LG G4c - nem lesz rá büszke a testvére

A dél-koreaiak idei csúcsmodelljéhez sajnos egyáltalán nem ér fel kistestvére, sem az 5 hüvelykes kijelző, sem a Snapdragon 410 SoC, és sem az árazás nem üdvözítendő.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az LG majdnem másfél évvel ezelőtt mutatta be a G2 minit, ami az akkori zászlóshajó kompaktabb változata volt. Igazából először senki sem értette, hogy miért volt mini a megnevezésben, amikor egy 4,7 hüvelykes kijelzővel szerelt okostelefonról volt szó, ám az androidos úthenger már annyira elkezdte kilapítani a megjelenítőket, hogy végül is a kisebb méret miatt valóban többé-kevésbé logikus volt a dolog.

LG G4c
[+]

Aztán tavaly érkezett a G3 S, aminél a mai napig senki sem tudja, hogy mit jelent az „S", az 5 hüvelykes panel miatt viszont már az LG sem merte mininek nevezni a mobilt. Erre tesz rá egy lapáttal mai tesztalanyunk, a G4c, ami már inkább a G4 egyik változatának tekinthető csak, hiszen a G4 Stylusszal együtt jelent meg, mindenesetre mininek semmiképpen nem tudható be, a „c” betű pedig maximum a compact vagy color szavakra utalhat. Hogy itt hol a koherencia, az valószínűleg az LG sem tudja, mindenesetre néhány évvel ezelőtt még mi sem gondoltuk volna, hogy 4,5 hüvelykesnél nagyobb képernyőt kényelmesen lehet majd kezelni. Pedig lehetséges.

LG G4c
[+]

Sokszor gond még egyébként, hogy a zászlóshajókhoz képest visszafogott méret igencsak visszafogott teljesítményt is jelent, persze van erre is ellenpélda, a Samsung és a Sony azért gondolt a kicsi, de mégis bivalyerős telefonokra vágyó felhasználókra. A G4c viszont nem tartozik ebbe az elit társaságba, hiszen ameddig a fivér teljes mértékig megállja a helyét a vetélytársak között, tesztalanyunk alig fejlődött elődjéhez képest, több olyan fronton szúrta el ezt a modellt az LG, melyek nagyon fontosak lennének a vásárlók számára. Lehet, hogy az Oroszországban felbukkanó G4 S lesz a megfelelő rokon?

LG G4c
[+]

Az XXL GSM jóvoltából hozzánk eljutó G4c doboza rendkívül minimalista, az elnevezésen kívül még az alul és felül kikandikáló piros felület íve utalhat a készülék formatervére. Belül rögtön belebotlunk az LG újdonságába, alatta pedig túl sok meglepetéssel nem találkozunk, hiszen a használati útmutató mellett egy microUSB kábelt, egy töltőfejet, valamint egy normál kialakítású headsetet csomagolt a telefon mellé a gyártó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.