LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

Bevezető

Több mint egy éve járt nálunk az első G Flex. Mivel akkor pont a CES-en voltunk Bocha pajtással, ezért nem is volt alkalmam rendesen összeismerkedni a géppel, pedig érdekelt volna. Idén szintén a CES-en voltunk, amikor megjött a második verzió — naná, hogy már kint megnyomkodtuk, most pedig végre a hazai forgalmazás is elindult.


Bemutató a CES-en[+]

Az első G Flexnél voltak megkötések. Az LG tényleg egyfajta prototípusként tekintett a készülékre, nem is forgalmazták mindenhol, nem is gyártották nagy példányszámban. Úgy vették ők is, hogy az egy techdemo, egy (kör)szeletke jövő, no meg kábé szondázták is a piacot, hogy kell-e egyáltalán ilyen. Úgy néz ki, hogy a piac azt igazolta vissza, hogy helló, igen, itt az ideje a hajlított kijelzőknek, a másik koreai óriás, a Samsung is ráugrott erre a vonalra már az edge-szériával (Note 4 edge és S6 edge).

LG G Flex 2
[+]

Az első G Flex kapcsán voltak olyan kötöttségek, amiket az LG fel is vállalt. Azért lett hat hüvelykes a kijelző, mert ezen a méreten tudtak olyan ívet csinálni, ami már látható is volt. Ennek többek között az volt az ára, hogy a felbontás “csak” 720p lett. A kamera sem volt tökéletes, de a hardver erejére már ott sem lehetett panasz. Nekünk így is nagyon bejött a G Flex, de Koreában nincs viccelődés, ha arról van szó, hogy megnézik, hogy miben tudnak jobbat csinálni. A G Flex 2 pedig minden téren állva hagyja elődjét, nincs olyan pontja a telefonnak, ahol ne fejlődött volna óriásit a készülék.

LG G Flex 2
LG G3 és LG G Flex 2[+]

Mielőtt azonban beleásnánk magunkat a részletekbe, egy dolgot nem árt tisztázni: a hajlított kijelző elsősorban formatervi trükk, gyakorlati jelentősége nemigen akad. Most még roppant egyedi, izgalmas, megakad rajta a tekintet, de az összes egyéb marketinghablaty, amit kitalálnak hozzá… hát, erősen izzadtságszagú. Közelebb kerül a szánk a mikrofonhoz? Nem azon a pár milliméteren múlik. Ha fektetve tartjuk, akkor jobb térélményt ad film nézésekor? Frászt. Jobban belesimul a gatyazsebbe? Igen! Viszont ezt pont nem írja az LG a fontos előnyök közé, pedig tényleg kényelmes volt farmerben is, aminek persze lehet, hogy az is az oka, hogy nekem pont olyan ívben hajlik a combom, mint ahogyan azt az LG megálmodta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

 • Április 28-án debütál az LG G4

  A koreai gyártó kiküldte a meghívókat a hónap végén tartandó sajtóeseményére, melyen az idei zászlóshajójuk kerül majd leleplezésre.

 • Ilyen lesz az LG G4 szoftveres felülete

  A dél-koreai gyártó hivatalosan is megmutatta, hogy miként fog kinézni a UX 4.0, mely a legújabb csúcskészülékkel együtt debütál majd.

 • Mobilarena TV: szemkontaktus

  Mai adásunkban az LG Aka kerül terítékre, mely egy középkategóriás mobil Snapdragon 400 SoC-vel és 5 hüvelykes HD kijelzővel. És vannak szemei is.

 • LG Aka - a szem a lélek drága tükre

  A dél-koreai gyártó mobilja nem a HD kijelző vagy a Snapdragon 400 chipset, hanem az állandóan minket néző virtuális szempár és a magas ár miatt lesz emlékezetes.

Előzmények

 • Mobilarena TV: banánhinta hercegnő

  Az LG hajlított kijelzős csúcsmodellje, a G Flex 2 szinte minden ponton fejlődött az elődhöz képest, ráadásul megkapta a Qualcomm legújabb chipsetjét is.

Hirdetés