Hirdetés

LG G2 mini - testvére a példaképe

Hirdetés

Hardver, szoftverezettség

Hardveres téren aligha fog meglepetés érni bárkit, mivel a G2 miniben ugyanaz a 28 nanométeres csíkszélességű Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8926) lapkakészlet dolgozik, mint a Sony vagy a Huawei telefonjában. Ennek megfelelően a processzor négymagos, ARMv7 architektúrájú, az ARM Cortex-A7 magok maximálisan 1,2 GHz-es sebességre képesek felpörögni. A grafikus gyorsítás feladata az Adreno 305-re hárul, RAM-ból pedig 1 GB-ot sikerült a készülékbe szerelni, ami nem lenne rossz, ám a rendszer elég sokat felhasznál alapjáraton, így nagyjából 300 MB-ot tudunk alkalmazásokkal megtölteni. A belső tárhely mérete 8 GB, szabad felhasználásra viszont csak mondhatni gyűszűnyi hely, 3,87 GB jut, ezért égető szükség lesz egy microSD beszerzésére, maximálisan ugyanis a 32 GB-os kártyákat tud kezelni a telefon. Ez egyébként még így is kicsit necces, a 4.4-es rendszernél az alkalmazásokat nem tudjuk külső tárhelyre mozgatni. A rezgőmotor jó, de nem a legjobb, aki zsebben hordja a telefont, nem biztos, hogy mindig megérzi a készülék jelzéseit menet közben.

Teljesítmény-teszt
Benchmark LG G2 mini Huawei Ascend G6 Motorola Moto G Sony Xperia SP
Quadrant Standard 8871 pont 8698 pont 8655 pont 5766 pont
Linpack for Android (single) 85,253 MF. / 0,98 s 90,047 MF. / 0,93 s 89,184 MF. / 0,94 s 73,797 MF. / 1,14 s
Linpack for Android (multi) 259,887 MF. / 0,65 s 272,082 MF. / 0,62 s 263,064 MF. / 0,64 s 224,291 MF. / 3,24 s
Smartbench 2012 Prod. 5017 pont 5302 pont 5354 pont 4612 pont
Smartbench 2012 Games 3670 pont 3826 pont 3253 pont 2319 pont
AnTuTu 4.x Benchmark 17511 pont 17619 pont 17462 pont 21490 pont
Geekbench 3 (single) 343 pont 344 pont 341 pont 710 pont
Geekbench 3 (multi) 1158 pont 1168 pont 1160 pont 1290 pont

Sokkot nem kapunk az eredmények láttán, az LG újdonsága is szinte pont ugyanazt tudja, mint a már korábban említett két konkurens. Az optimalizáltságra egyáltalán nem lehet panasz, az apró effektek úgy lettek megoldva, hogy még gördülékenyebbnek hasson a rendszer, egyáltalán nincsenek akadások, komolyabb programokat szintén megnyithatunk anélkül, hogy megröccenne a szoftver. A grafikus gyorsító is rendesen teljesít, bár például az Asphalt 8 maximum grafikán már egy necces dolog ugyan, de ha lejjebb tesszük az igényeinket, akkor abszolút játszható lesz. Nem melegszik a telefon sem játék, sem pedig töltés közben, így az erre érzékeny felhasználók fellélegezhetnek.

LG G2 mini screen shot LG G2 mini screen shot

Kiváló hír, főleg az LG-nél, hogy a G2 minire már az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszert telepítették, így szoftveresen egy ideig abszolút up-to-date lesz a telefon. A felületet teljesen átszabta a gyártó, az LG UI 3.0-s verziója került a masinára, ami új ikonkészletet és számos egyedi alkalmazásfelületet jelent. Apró finomságokat rejtettek el a rendszerben, így a kisebb kézzel rendelkező felhasználók bekapcsolhatják az egykezes műveleteket, amik által jobbra vagy balra lehet igazítani a billentyűzetet és a tárcsázóképernyő gombjait. Ha olyan környezetben élünk, ahol okostelefonok iránt érdeklődő gyermekek is vannak, vagy egyszerűen csak nem szeretnénk, hogy valaki belekontárkodjon az adatainkba, akkor aktiválhatjuk a vendég üzemmódot, így használható marad ugyan a telefon, de csak azok a funkciók és programok érhetők el, amiket mi engedélyezünk. Az előlapi érintőgombok kiosztása és színe is változtatható.

LG G2 mini screen shot LG G2 mini screen shot

A QSlide-nak köszönhetően számos applikációt tudunk használni egy kis felugró ablakban, aminek egyébként választható az áttetszősége, így az aktuális munkánkat szinte egyáltalán nem fogja zavarni. A legördíthető információs függönyben az elmulasztott eseményeken felül a gyorsbeállításokat jeleníti meg a szoftver, ezek sorrendjét bármikor megváltoztathatjuk. Alkalmazásokból nincs hiány a telefonon, a gyári androidos appok közül megtaláljuk a böngészőt, az email kezelőt, az ébresztőórát, a fájlkezelőt, a galériát, a Gmail programokat, az időjárást, a naptárt, a kamerát, a számológépet, valamint a zene- és videolejátszót.

LG G2 mini screen shot LG G2 mini screen shot

Nem lenne persze LG az LG, ha néhány extrával ne lepné meg az újdonsült G2 mini tulajdonost. A Box és a Drive felhőszolgáltatások (előbbihez ráadásul új felhasználóként 50 GB-nyi ingyen tárhelyet biztosít a gyártó), az FM-rádió pedig a nevének megfelelő funkciót látja el. Biztonsági mentéseket az LG Backup segítségével lehet készíteni, feljegyzéseket a Jegyzetekben készíthetünk. A QuickRemote lehet még hasznos applikáció, ami az infra jeladót használva képes távirányítót varázsolni a telefonból. A gyártó kicsikéje megkapta a Knock Code-ot, így a zárolt képernyőre egyedi kódmintázatot tehetünk, lényegében a képernyőn megjelenő kockában kell olyan sorrendben megérinteni a téglalap felületeket, ahogy az előre beállítottuk, és ezt megtehetjük akár a kijelző bekapcsolása nélkül is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Hirdetés

Azóta történt

 • KitKat frissítés érkezik L9 II-re és G Pro Lite-ra

  Hamarosan mindenhol erléhetővé válik a legújabb Android operációs rendszer a dél-koreai gyártó két közepes árfekvésű készülékére.

 • Előrendelhető az LG G3

  Az Egyesült Királyságban már július elejétől kapható lesz az LG G-szériás csúcsmodelljének frissített változata.

 • Mobilarena TV: Ki nyeri a háziversenyt?

  Szerda esti adásunkban az LG L90-et mutatjuk be, amely házon belül állít ellenfelet a G2 mininek, az LTE-n kívül eleget tud, hogy megszorongossa.

Előzmények

 • LG G Pro Lite Dual - lájtosan profi

  Egyre többen látnak fantáziát a hatalmas kijelzős mobilokban. Az LG lebutította G Pro készülékét, amihez persze szolidabb ár is társul, az eredmény pedig nem is vészes.

 • LG G Flex - igazi atléta

  A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

 • LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép

  A dél-koreai gyártó újdonsága a kellemes külső mellé 4G/LTE sebességet, nagyon korrekt hardvert és jó minőségű kijelzőt is kapott, méghozzá baráti áron.

 • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

  A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

Hirdetés