Hirdetés

LG G2 mini - testvére a példaképe

Hirdetés

Multimédia, kamera

Az LG G2 minibe egy 8 megapixeles hátlapi és egy 1,3 megapixeles előlapi kamera került. A sötétben való fotózást egy közepesen erős ledes villanó segíti, az autofókusz kiválóan működik, a fotókat nagyjából két másodperc alatt menti el a telefon. Üzemmódokból egyáltalán nincs hiány, a gyártó rengeteg szoftveres extrával lepi meg a felhasználót. Választhatunk HDR, panoráma, sorozatfelvétel, szépség és pillanatfelvétel, valamint sport opciók között. Készíthetünk képeket hangvezérléssel, módosíthatjuk a fényerőt, a fókuszt, a méretet, az ISO-t, a fehéregyensúlyt, a színhatást, plusz megadhatunk többféle időzítőértéket. A hangerőgombot zoomolásra (négyszeres digitális) és fókuszálásra is lehet használni, a képeket elláthatjuk koordinátaadatokkal. Videókat 1080p felbontásban lehet rögzíteni, méghozzá 30 képkocka / másodperc sebességgel.

LG G2 mini
[+]

Fotós képességek terén egyáltalán nem áll rosszul a LG újdonsága. A dinamikatartomány mobilos körökben korrektnek számít, a színeket is kiválóan eltalálja a szoftver. Amit viszont könnyedén meg lehet figyelni, az a képek szélei felé lévő homályosodás, ami a kicsit gyengécske lencséknek köszönhető. Középen teljesen vállalható marad a képminőség, a sarkoknál már észrevehetőbb a minőségcsökkenés. A sötétebb részeken az algoritmus iszonyatosan mos, sok helyen úgy tűnik, mintha egy festményt nézegetnénk. A vaku közepesen erős, két méterig képes megvilágítani a környezetet. A videók viszonylag jól sikerülnek, a tesztfelvételt eme kékkel kiemelt linkre kattintva lehet elérnie minden érdeklődőnek.

LG G2 mini
[+]

A zenelejátszó egyrészt nagyon jól néz ki, másrészt kiválóan ellátja a feladatokat. Többféle opció tárul elénk, ha a számokat rendezni szeretnénk. A számokat csoportosíthatjuk előadók, műfajok, előadók és dalok szerint, vagy akár kényünk-kedvünk szerint létrehozhatunk saját listát is. A hangminőség ugyan nem vetekszik a HTC által fémjelzett Boomsound hangszórókkal, mégis egész jó hangzása van a készüléknek, ami akár egy kisebb szobát is képes megtölteni muzsikával. Szoftveres téren meg kell említeni a hangszínszabályzót és az ismétléses lejátszást, plusz az adott számokat csengőhangnak is beállíthatjuk. A telefonba FM-rádió szintén került, RDS-es, működéséhez fülhallgatót kell csatlakoztatni.

LG G2 mini screen shot LG G2 mini screen shot

A videólejátszó gyárilag több formátumot támogat, de a DivX fájlokkal nem boldogul már a szoftver. Természetesen ez könnyedén orvosolható egy másik programmal, utána pedig kezdődhet az igazi filmezés. A 2K felbontású mozikat szaggatva játszotta le ugyan a program, az 1080p és 720p felbontásokkal azonban lazán megküzdött, még a híres killasample videónk sem izzasztotta meg a hardvert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Hirdetés

Azóta történt

 • KitKat frissítés érkezik L9 II-re és G Pro Lite-ra

  Hamarosan mindenhol erléhetővé válik a legújabb Android operációs rendszer a dél-koreai gyártó két közepes árfekvésű készülékére.

 • Előrendelhető az LG G3

  Az Egyesült Királyságban már július elejétől kapható lesz az LG G-szériás csúcsmodelljének frissített változata.

 • Mobilarena TV: Ki nyeri a háziversenyt?

  Szerda esti adásunkban az LG L90-et mutatjuk be, amely házon belül állít ellenfelet a G2 mininek, az LTE-n kívül eleget tud, hogy megszorongossa.

Előzmények

 • LG G Pro Lite Dual - lájtosan profi

  Egyre többen látnak fantáziát a hatalmas kijelzős mobilokban. Az LG lebutította G Pro készülékét, amihez persze szolidabb ár is társul, az eredmény pedig nem is vészes.

 • LG G Flex - igazi atléta

  A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

 • LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép

  A dél-koreai gyártó újdonsága a kellemes külső mellé 4G/LTE sebességet, nagyon korrekt hardvert és jó minőségű kijelzőt is kapott, méghozzá baráti áron.

 • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

  A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

Hirdetés