Hirdetés

LG G2 mini - testvére a példaképe

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A G2 miniből készül 3G, 4G és duál SIM-es variáns, itthon hivatalos forrásból a Cat4-es, LTE szabványokat támogató modell vásárolható meg, aminek köszönhetően mobilnetezéskor akár 150 Mbps letöltési sebességet érhetünk el, ha pedig nincs megfelelő lefedettség, akkor HSDPA-n 42 Mbps tempóval száguldozhatunk. Az LG újdonságába 802.11b/g/n szabványokat támogató, kétcsatornás, internetmegosztásra és DLNA-ra képes WiFi modul került, plusz nem maradt ki a Bluetooth 4.0 és az NFC chip sem. A beépített A-GPS vevő fel tudja dolgozni a GLONASS műholdak által küldött információkat, így a telefon pillanatok alatt beméri helyzetünket, stabil marad a jel, még városon belül sem veszti el a kapcsolatot a készülék. A microUSB 2.0 csatlakozó OTG-képességgel bír, azaz külső eszközöket lehet a masinához csatlakoztatni. Nem mehetünk el szó nélkül az infra mellett, ami viszont kizárólag egy sima jeladó, nem tanítható, mint ahogy a G2 esetén láthattuk. Ettől még számos előre beállított készülékhez tudjuk távirányítóként használni kedvencünket, legyen az TV, DVD- vagy Blu-ray lejátszó.

LG G2 mini screen shot LG G2 mini screen shot

A Chrome mellett találunk gyári webkit alapú böngészőt is a szoftveres repertoárban, ami a google-ös társával egyetemben sajnos nem képes a Flash tartalmak megjelenítésére. Ettől persze még kiválóan használható, létrehozhatunk könyvjelzőket, az oldalakat pedig elmenthetjük offline olvasásra. Számos lapot megnyithatunk egymás mellett, majd egy áttekintő nézetben ezeket egy ujjmozdulattal könnyedén be tudjuk zárni. A bal felül lévő ikonra rányomva kis méretre lehet kicsinyíteni a szoftvert (kvázi átugrunk ezzel a QSlide módba). Lehetőséget kapunk az állapotsor elrejtésére, így a teljes képernyőt ki tudjuk majd használni a honlapok nézegetése során. A dupplakoppintásos nagyítás viszont nem működik, rá tudunk ugyan zoomolni a szövegre, a sorok mégsem tördelődnek ekkor.

LG G2 mini
[+]

Értékelés: LG G2 mini
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

A burkolat alatt egy 2440 mAh-s lítium-ion akkumulátor biztosítja az energiaellátást. A gyártó szerint 3G-n 16 óra beszélgetés lehetséges, ami nyilvánvaló nehézkesen tesztelhető érték. Az biztos, hogy a G2 mini rendkívül jól bírja szuflával, fotózás, némi játék, sok mobilnetes böngészés és 80%-os fényerő mellett nagyjából 6-7 óra kijelzőhasználat után adta meg magát a telep. Normál használattal tehát ripsz-ropsz elérhetjük a két napot, ami manapság elég jónak számít.

Az a tény mindenképpen jelzi a középkategória erősödését, hogy 70-80 ezer forintért már négymagos telefonokat vásárolhatunk, pedig egy ilyen hardver pár éve még kizárólag a csúcstelefonok privilégiuma volt. Az LG számos díjat és elismerést söpört be a G2-vel, a konkurens zászlóshajók kompaktabb változatainak sikereit látva pedig evidens volt, hogy a dél-koreaiak is lépni fognak valami hasonlót. Ez lett tesztalanyunk, a G2 mini, aminek bejelentésekor ugyan nem ugrándoztak a felhasználók, ám kézbe véve a készüléket már egészen más lesz a benyomása az embernek. Kiváló formaterv, ergonomikus kialakítás jellemzi a telefont, és szinte tagadhatatlanul hasonlít testvérmodelljéhez. A hátlapi gombok a G2 mininél nem annyira kényelmesek, mint a G2-nél, de még így is jól használhatók. A kijelző nagyon szép színeket jelenít meg, a kicsit visszafogott felbontás pedig éppen emiatt válik feledhetővé. A hardver szinte minden feladatot ellát, az LG felülete kiválóan lett optimalizálva, az apró finomságok sora pedig már csak hab a tortán. A kamera napi használatra elegendő, az akkumulátor kiváló, szóval nem nagyon lehet mire panaszkodni tesztalanyunk esetén. A 82 ezer forintos szürkeimportos ára azonban a legdrágább versenyzővé teszi a két hasonló tudású konkurens, az Sony Xperia M2 és a Huawei Ascend G6 mellett, innentől viszont a felhasználóra van bízva, hogy mi a fontos, a dizájn, a szoftveres optimalizáltság, vagy a távirányítóként való funkcionalitás. Az LG G2 mini mindenesetre nekem tetszett, szóval bátran rá merem sütni az ezért járó plecsnit, más kérdés, hogy az L90-nél az LTE-n kívül nem tud többet, így azért a siker is tiszavirág életű lehet, pláne, ha belép majd a képbe a HTC Desire 816 is.

LG G2 mini

Legendd

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Hirdetés

Azóta történt

 • KitKat frissítés érkezik L9 II-re és G Pro Lite-ra

  Hamarosan mindenhol erléhetővé válik a legújabb Android operációs rendszer a dél-koreai gyártó két közepes árfekvésű készülékére.

 • Előrendelhető az LG G3

  Az Egyesült Királyságban már július elejétől kapható lesz az LG G-szériás csúcsmodelljének frissített változata.

 • Mobilarena TV: Ki nyeri a háziversenyt?

  Szerda esti adásunkban az LG L90-et mutatjuk be, amely házon belül állít ellenfelet a G2 mininek, az LTE-n kívül eleget tud, hogy megszorongossa.

Előzmények

 • LG G Pro Lite Dual - lájtosan profi

  Egyre többen látnak fantáziát a hatalmas kijelzős mobilokban. Az LG lebutította G Pro készülékét, amihez persze szolidabb ár is társul, az eredmény pedig nem is vészes.

 • LG G Flex - igazi atléta

  A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

 • LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép

  A dél-koreai gyártó újdonsága a kellemes külső mellé 4G/LTE sebességet, nagyon korrekt hardvert és jó minőségű kijelzőt is kapott, méghozzá baráti áron.

 • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

  A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

Hirdetés