Hirdetés

Lenovo Vibe P1 - ej, ráérünk lemerülni még

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Még a márciusi Mobile World Congress előtt röppentek fel pletykák arról, hogy a Lenovo telefonok valóságos garmadájával rukkolhat elő a barcelonai kiállításon. Ez végül sajnos nem történt meg, bizonyos termékek piacra kerültek, ám például tesztalanyunkat egészen a berlini IFA-ig szinte teljes homály fedte, mondjuk a jól értesült bennfenteseknek néhány információmorzsát sikerült azért kiszivárogtatni. A kínaiaknál persze bőven volt teendő, hiszen hatalmas átszervezésekbe kezdtek. Belátták ugyanis, hogy hiába értek el hatalmas sikereket a számítástechnikai piacon, a mobilos szegmensben a Motorola még mindig nagyobb húzónévnek számít. Az a Motorola, ami korábban a Google kezei közé tartozott, majd éppen a Lenovo vásárolta fel, az akvizíció folyamata két évvel ezelőtt kezdődött, és pár hónappal később fejeződött be.

Az egyujjas használat elég nehezen kivitelezhető
Az egyujjas használat elég nehezen kivitelezhető [+]

A történetnek pedig az lett most a végeredménye, hogy a Lenovo átadta a telefonok fejlesztését, formatervének kialakítását a Motorolának, Chen Xudong, a Lenovo Mobile Group elnöke pedig igyekezett leszögezni, hogy a struktúraváltás azonnal kezdetét veszi. A kínaiak ettől még nem maradnak saját vezérfonal nélkül (na nem mint ha a mobilokba nem kotnyeleskednének továbbra is bele), az online értékesítést megcélzó ZUK továbbra is az ő hatáskörükbe tartozik, a PC-k szintén, és vannak még olyan modellek, amiknek az ötlete jóval a átszervezés előtt kialakult, és most kerülnek csak forgalomba. Ilyen mostani tesztünk főszereplője, a Vibe P1, ami nem egyedül, hanem kistestvérével, a Vibe P1m-mel mutatkozott be. A középkategóriás felszereltség csak egy dolog, lassan az ujjlenyomat-olvasó sem számít különlegességnek, ám a P1 egy 5000 mAh kapacitású energiaforrást kapott, ami helyzeti előnyt teremthet számára.

5,5 hüvelykesek egymás mellett: Lenovo Vibe P1 vs. LG G4
5,5 hüvelykesek egymás mellett: Lenovo Vibe P1 vs. LG G4 [+]

Ugyan a készüléket mi csak egy borítékban kaptuk, az internetről már lehet értesülni arról, hogy milyen és mit tartalmaz a csomagolás. A doboz elég színes, a kék és a fekete árnyalatok uralkodnak, a fedélen pedig a mobil megnevezése látható. A szelence több mindent tartalmaz, a Vibe P1 legfelül fekszik, alá pakolta be a gyártó a microUSB kábelt, a 2 amperes töltőfejet (Rocket chargernek hívja a Lenovo), a használati útmutatót. Headset ugyan nincs, helyette egy előlapi fóliával valamint egy microUSB-USB átalakítóval találkozhat a vásárló.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés