2018. december 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Lenovo Vibe S1 - összesúgnak a szemei előtt

A kínai vállalat egy olyan 5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel, Mediatek MT6752 SoC-vél és 3 GB RAM-mal szerelt telefont dobott piacra, mely az önfotózás királya lehet.

Bevezető, tartozékok

Azért manapság aligha úgy fekszenek le a Lenovo vezetői és dolgozói, hogy holnap bizony semmi teendőjük nem lesz. A cég életében folyamatos változások mennek végbe, most éppen a mobilos üzletágat érinti egy komolyabb átrendezés, hiszen a kínaiak úgy gondolták, hogy a már nagyon régóta piacon lévő Motorola márkanév sokkal vásárlóvonzóbb, ezért a legutóbbi pénzügyi jelentésben is kifejezték, hogy innentől az amerikai vállalat lesz felelős az okostelefonok formatervezéséért és készítéséért. Ugyan az új működési struktúra lényegében azonnal kezdetét vette, bőven maradtak még olyan fejlesztések, melyek korábban kezdődtek el, és természetesen ezeket még szeretné kifuttatni a Lenovo, méghozzá saját feliratával ellátva.

Nem apró, de nem is túlságosan nagy
Nem apró, de nem is túlságosan nagy [+]

Már az idei Mobile World Congress előtt is hallani lehetett olyan pletykákat, hogy a Vibe-sorozat megannyi új tagot kaphat, ám ebből csak nagyon kevés látott napvilágot Barcelonában. A készülékáradatra egészen a berlini IFA kiállításig várni kellett, ahol azonban odacsapott a lovak közé a Lenovo, és más termékekkel együtt bemutatkozott a Vibe S1, ami több szempontból is érdekes ajánlatnak mondható. A készülék legnagyobb vonzereje a dupla előlapi kamerában keresendő, hiszen ugyan láttunk már két hátlapi szenzorral szerelt telefont, de az S1 lett az első, ami elöl is ilyen kamerakialakítást kapott. Az anyaghasználat és a rendszersebesség kiváló, a három gigabájtnyi rendszermemória és a duál SIM-es képesség szintén üdvözítendő, talán az árazáson lehet némileg vitatkozni.

Dupla szelfi kamera, ez ám a menőség
Dupla szelfi kamera, ez ám a menő dolog [+]

Ugyan tesztalanyunkat nem a végleges tálalással kaptuk, lehet elképzelésünk arról, hogy miként néz majd ki a csomagolás. Ahogy az lenni szokott, a Lenovo telefonok dobozai szinte mindig piros és fehér színben pompáznak, így erre most is nagy tétben lehet erre fogadni. Tartozékok terén egy microUSB kábelre, egy töltőfejre, valamint egy híváskezelésre alkalmas headsetre lehet számítani. A Vibe S1 fehér és sötétkék árnyalatban kapható, hozzánk az utóbbi változat jutott el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.