MWC 2016: Két új mobillal készült a Lenovo

Hirdetés

A Lenovo is készült egy saját standdal a Mobile Focus Globalra, mely tradicionálisan az MWC előestéjén kerül megrendezésre. A gyártónál három új tabletet és két új telefont is ki lehetett próbálni, utóbbiak a középkategóriában indulnak, a kelet-európai piacra szánja őket a gyártó. A készülékek érdekessége, hogy a Motorola hatására minimalizálta a rendszerszintű módosításokat a gyártó, ám ennek ellenére csupán 5.1-es Android került a fedélzetre. Néhány extra program azért helyet kapott a kínálatban, ilyen például a rendszermonitorozó szoftver és a SHAREit nevű fájlmegosztó.


[+]

A duó gyengébbik tagja a Vibe K5 névre hallgat, 5 hüvelykes képátlójú HD IPS panellel rendelkezik. A hátlap alatt egy Qualcomm Snapdragon 415 dolgozik, mely egy nyolcmagos processzort és egy Adreno 405 grafikus gyorsítót tartalmaz, 2 GB RAM és 16 GB microSD-kártyával bővíthető háttértár társaságában. A hátlapi kamera 13 megapixeles, az előlapi fényképező 5 megapixeles. A mobil két SIM-et fogad, LTE-hálózatokat is kezel, a szokásos WiFi (802.11 b/g/n) és Bluetooth 4.1 kombó pedig természetesen nem marad el. A 2750 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt újdonság 129 amerikai dollárba fog kerülni, ami járulékos költségek nélkül majdnem 38 ezer forintot jelent.


[+]

A Vibe K5 Plus esetén emelte a tétet a gyártó, a szintén 5 hüvelykes képátlójú IPS kijelző immár FullHD felbontással operál. A számítási műveletekért egy Qualcomm Snapdragon 616 lapka felel, nyolcmagos processzorral és Adreno 405-tel felvértezve. A RAM, a belső háttértár, a kamerák, az akkumulátor kapacitása és az adatkommunikációs képességek szempontjából viszont egyeznek a specifikációk a kisebbik modellel. A várható ár 149 amerikai dollár, ami picivel több, mint 41 ezer forintot jelent, természetesen a járulékos extrák nélkül.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés