Mobilarena TV: Akkustratéga

Még tavaly szeptemberben leplezte le a Vibe P1 kistestvérét, a Vibe P1m-et a Lenovo. Testvérénél tesztalanyunk jóval kevesebbet nyújt, hiszen az előlapon egy 5 hüvelykes, HD felbontású IPS panel ücsörög, a belső erőforrást pedig a MediaTek MT6735P rendszerchip biztosítja, méghozzá négymagos processzorral és 2 gigabájt RAM-mal megfűszerezve. Az adattároló mérete 16 gigabájt, kamerázni pedig a 8 megapixeles szenzorral lehet. A 4G/LTE, a duál SIM támogatás, vagy éppen a Vibe UI felülettel ellátott Android Lollipop rendszer nem mondható különlegesnek manapság, ám a 4000 mAh-s akkumulátor hallatán már több figyelmet kaphat a mobil.

A méretes telepnek köszönhetően akár más eszközök töltésére is használhatjuk a P1m-et, a cseppálló bevonat pedig a külső hatások ellen védi meg jobban. Hogy aztán árához és a konkurensekhez viszonyítva milyen pozícióban van a Lenovo készüléke, arról a 18 órakor kezdődő adásban csevegünk többet.

Azóta történt

  • Lenovo Vibe P1m - tartós, de gyenge elem

    Tesztalanyunk az alsó kategóriában kürtölné világgá a hosszú üzemidő titkát, ám felemás sikert arat. A MediaTek chipset nem túl erős, az árazás viszont annak mondható.

  • Mobilarena TV: Ez nem átmenetifém

    Ma az Archos 55 Cobalt Plus készülékkel foglalkozunk, ami Mediatek MT6735P chipsetet és 2 gigabájt RAM-ot kapott, árazása viszont nem a hardvernek felel meg.

Előzmények