2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Huawei P smart - okoska, de nem törp

A középkategóriában kínál FullView kijelzőt, friss Androidot és dupla hátlapi kamerarendszert, a phabletek között pedig kimondottan kompaktnak számít.

Hirdetés

Kamerarendszer, multimédia

A Huawei a többkamerás mobilok egyik éllovasa, a színes + monokróm technológiájukkal a P9 óta hódítanak, idén pedig már a tripla kombinációt fogják elhozni a zászlóshajóknál, a P smart esetében azonban nem sokkal több, mint puszta szemfényvesztés, hogy két kamerát látunk. A 13 megapixeles egységet papíron egy 2 megapixeles optika segíti ki, ami elvileg portréhoz és nagy rekesznyílású módhoz tud segíteni, de vannak olyan, kizárólag szoftveres megoldások, amik ennél hatékonyabban működnek: a hasonló Mate 10 Lite esetén azt éreztük, hogy szinte semmit nem csinál a második egység, innen már ki is vennénk a szinte szót.


[+]

Mindazonáltal a kamera egyébként nem rossz, megbízhatóan és gyorsan teszi a dolgát, automatikus módban nem lesznek fölösleges kérdései, de Pro módba váltva elérhetővé válik az érzékenység (ISO 50-1600), a záridő (1/4000 – 8 mp), az expozíció-korrekció, a fehéregyensúly és a fókusz kézi beállítása, ezen kívül kapcsolhatunk HDR-t, panorámát, illetve adott az ételfotózós mód és a szöveges tartalmakhoz szóló dokumentum beolvasás beállításcsomag.

Darabra megvan a két kamera
Darabra megvan a két kamera [+]

Te is pont ilyen telefont használsz? Fotóztál vele? Töltsd fel a képeidet a Fototrendre, hogy mások is lássák, mire képes a kamerája!

A fotók legfeltűnőbb hibája a szűkös dinamikában keresendő, nagyon könnyen kiégnek, még gyakrabban sötétbe bújnak a részletek, nappal és éjszaka is hajlamos alulexponálni az automatika, ami persze a zajosságot, a részletek hiányát és a lencseproblémákat is próbálja elfedni, több-kevesebb sikerrel. A HDR ezen segít, de egyrészt lassú, másrészt természetellenes színeket generál, érdemes lehet ezért kézzel állítani az expozíciót, 0,3-as érték már általában elég szokott lenni. Ezen kívül nincs oka szégyenkezni, ebben a kategóriában helytálló a teljesítménye, még éjszaka is vállalható fotókat készít.


[+]

Elöl 8 megapixeles, fixfókuszos f/2-es optikával szerelt kamera kapott helyet, amit kizárólag kikapcsolt vagy automatikusra állítható képernyővakuval segíthetünk ki, túl sok beállítási lehetőség nincs, a portré mód itt is finoman szólva jelképes. Ilyen egy normál szelfi.

Ugyanaz normál és szűk rekesznyílással. Egy jobb szoftveres effekt is tud hasonlót Ugyanaz normál és szűk rekesznyílással. Egy jobb szoftveres effekt is tud hasonlót
Ugyanaz normál és szűk rekesznyílással. Egy jobb szoftveres effekt is tud hasonlót [+]

Rövidebb hangulatvideók készítésére elég lehet a Full HD kamera, de a time-lapse mód csak 720p-ben aktiválható, egyéb gyorsítás vagy lassítás pedig egyáltalán nem érhető el. Maximum 1080p-ben, 30 fps-sel vehetünk fel videókat, ilyenkor 187 kb/s-os bitsűrűségű, 48 kHz-es sztereó hang rögzül a képek mellé, a mozgás folyamatosnak érződik, viszont ha nem kézire állítottuk a fókuszt, akkor a gyakori újraélesítéssel zavaró jelenségként fogunk találkozni.


[+]

Full HD filmeket gond nélkül nézhetünk a kijelzőn, a gyári lejátszót azonban le kell cserélni, ha ac3-hangot, DivX vagy Xvid kódolású fájlokat nyitnánk meg, esetleg feliratfájlokkal egészítenénk ki a képet. Van FM-rádió, automatikus kereséssel és elalvás-időzítővel, de használatához mindenképpen fülhallgatót kell hozzá csatlakoztatnunk és RDS-információkat nem kapunk. Hangszínszabályzás van, egyrészt adott egy hagyományos, frekvenciatartományonként állítható darab, másrészt pedig egy 3D audió nevű funkció, amivel közelebb hozhatjuk a fülünkhöz a tartalmat vagy éppen szélesebb hangteret generálhatunk. A zenei minőség kihangosítva, illetve a gyári fülhallgatóval szokásosan gyenge, egy megfelelő fülhallgatóval viszont érdemi ugrást érhetünk el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Nova Smart - már megint egy

    A Nova sorozat új, belépő-középkategóriás tagja igazából egy Huawei Enjoy 6s, csak kevesebb rendszermemóriával, ami sajnos érezhető is.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.