2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Phablet rovat

Huawei P smart - okoska, de nem törp

A középkategóriában kínál FullView kijelzőt, friss Androidot és dupla hátlapi kamerarendszert, a phabletek között pedig kimondottan kompaktnak számít.

Hirdetés

Szoftverek

A jól megszokott Telefonkezelő nem maradhatott el, ez egyrészt tud automatikus optimalizálást adni a rendszernek, de végezhetünk vele alaposabb tisztítást a tárolón, illetve blokkolhatunk nemkívánatos vagy rejtett telefonszámokat. Van beépített víruskereső, illetve korlátozhatjuk az alkalmazások internet-hozzáférését is. Innen elérhetők az akkumulátor-beállítások is, a normál energiatakarékos mód körülbelül másfélszeres üzemidőt kínál az automatikus szinkronizálás megvonásával és némi teljesítménykorlátozással, az ultra energiatakérékos mód akár egyhetes készenlétet ígér, viszont lényegében butatelefonná változtatja, azt a mobilt, aminek már a nevében is benne van a smartság ígérete.


[+]

Gépelni a SwiftKey segítségével lehet, a témázható, méretezhető, különféle szótárakkal és egyéni karakterekkel bővíthető virtuális klaviatúra a teljes felhozatal egyik legjobbja, de természetesen a Gboardra, vagy bármelyik másik megoldásra gond nélkül cserélhető, a Play Áruházból, a megszokott módszerrel. Nem mellesleg a teljes Google-csomag telepítve van, tehát a Chrome, a Drive, a Térkép, a Play Zene, a YouTube és a dokumentumkezelő pakk sem fog hiányozni


[+]

A fájlkezelő a lehető legegyszerűbben működik, elemtípusonként szortíroz, de mappánként böngészhető, illetve a fájlszéf elérése is innen a legegyszerűbb. Szokásos, értelemszerű feladatokat lát el az Egészség is, lépésszámlálóval, beállítható edzéstervvel, kilométereket és elégetett kalóriákat számoló futás-asszisztenssel, viszont az étrend nyomon követése és monitorozhatósága nélkül. Természetesen van jegyzettömb, a kategóriánként címkézhető feljegyzéseinkhez képeket, színeket, kipipálható teendőket is rendelhetünk, online szinkronizálása Huawei-fiókkal lehetséges.


[+]

A kezdőlapi időjárás az AccuWeather adatbázisából dolgozik, a számológép egyszerű és tudományos műveletek elvégzésére képes, a hangrögzítő pedig túl sok beállítást ugyan nem nyújt, de címkézhető és kommentelhető. Van Game Suite, ami kivételt tud tenni a játékokkal, ha egy csökkentett felbontású vagy visszafogott teljesítményű módban vagyunk, illetve adott esetben deaktiválja az automatikus képernyőzárat. A tükör pont annyiban különbözik a normál szelfikamerás megjelenítéstől, hogy tükörszerű keretekkel dobja fel a megjelenítést, illetve ha ráfújunk, akkor virtuálisan bepárásodik. Mint egy falat kenyér. Előre telepítésre került az eBay és a Booking.com alkalmazása, illetve az Instagram és néhány demo játék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Nova Smart - már megint egy

    A Nova sorozat új, belépő-középkategóriás tagja igazából egy Huawei Enjoy 6s, csak kevesebb rendszermemóriával, ami sajnos érezhető is.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.