Tripla kamerával szivárgott ki a Huawei P20

A három legnagyobb mobilgyártó egyikeként hatalmas érdeklődés övezi a Huawei aktuális és készülő csúcsmobiljait és a Honor brand újdonságait, ami a Mate 10 Pro vagy a View 10 sikere mellett nem is meglepő. Bár a tavalyi P10-et idén logikusan a P11 követné, talán a kerekebb számozás miatt P20 lehet a 2018-as széria titulusa, amely három tagot számlálhat kínai források szerint. Ezek név szerint a következők lehetnek: a Huawei P20, a P20 Plus és a P20 Pro, egyaránt Kirin 970-es SoC-vel.

Az állítólagos Huawei P20
Az állítólagos Huawei P20 (forrás: Weibo) [+]

Korábban is megemlítették, és most korai vázlat formájában újabb kéminformáció számol be arról, hogy a P20 család nem egy, nem kettő, hanem három kameralencsét viselhet a hátlapján, a háttérelmosás és az extra fény befogása mellett nyilván a különféle látószögek és zoom lehetőségek okán.


Az állítólagos Huawei P20 Plus (forrás: Weibo) [+]

A rendszer állítólag akár 40 megapixeles fotót is menthet, illetve 5x-ös hibrid (digitális + optikai) zoomot vethet be. A P20 és a P20 Plus további érdekessége lehet, hogy a rendkívül keskeny alsó-felső káva ellenére odaférhet alulra az ujjlenyomat-olvasó (ezt a sima Mate 10 is megoldotta), míg a P20 Pro a Mate 10 Próhoz hasonlóan a hátlapra száműzheti a biometrikus azonosítót. Ez a modell a felső káva nagy részétől is meg kíván szabadulni, a Huawei arcalapú feloldó rendszerét bevetve a betüremkedő részen.


Az állítólagos Huawei P20 Pro (forrás: Weibo) [+]

A barcelonai Mobile World Congress idén február 26-a és március 1-je között esedékes, és szintén kínai értesülések szerint az olvasóink által is jól ismert eseményen, pontosabban az előtte megszokott sajtónapokon hullhat le a P20 családról a lepel. Ezeket a pletykákat persze a Huawei nem fogja se cáfolni, se megerősíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés