Huawei P60 Pro - kamera(telefon)

Főkamera állítható rekeszértékkel, makróra is használható nagy felbontású teleobjektív, korrekt ultraszéles. Cserébe áldoznunk kell a szolgáltatás- és alkalmazáskínálatból. De telefonálni azért lehet vele.

Hirdetés

Videók, multimédia


[+]

Van külön videós mód a modern közösségi média által elterjesztett álló videókhoz, illetve van arcszépítős videó is. A legnagyobb videós felbontás 4K másodpercenkénti 60 képkockával, érdemesebb viszont 30 képkockás sebesség mellett maradni, ha mindhárom kamerát szeretnénk használni felvétel közben, ez ugyanis lehetséges, a 60-as fps-szám mellett viszont az ultraszéles kamera már kiesik a lehetőségeink közül.


Az optikai stabilizálást korrekt elektronikus képstabilizált segíti a hátlapon, az előlapi kamera által rögzített videókon csak utóbbi megy, nappal szinte tökéletes eredménnyel, este időnként feltűnő rövid rázkódásokkal. A részletesség és a dinamikaátfogás jó a főkamera és a teleobjektív esetén, az ultraszéles már gyengébb és sajnos a fotók konzisztens színkezelését sem sikerült videózásba átültetni, a főkameráról elváltva látványos különbséget tapasztalhatunk. Este rosszabb a helyzet, főleg az ultraszéles kamerával történő videózást érdemes elkerülni, hacsak nem vágyunk zajos és elmosott felvételekre.Videómódban a hangrögzítéssel is vannak problémák, ahogy látószöget váltunk, automatikusan audiozoomra lép a telefon, és hiába ad manuális beállítási lehetőségeket a profi mód, hangra vonatkozó beállításokat továbbra sem találni. A túlszűrt, mély hangokat előtérbe helyező mikrofonok sztereó felvételei közepesek, illene ennél többet kínálnia a Huaweinek.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Van lehetőség HDR videók rögzítésére is, lejátszásukra pedig a gyárilag telepített Videók alkalmazás adott, melyből egyébként elérhető a teljesség igénye nélkül egy rakás számomra ismeretlen rajzilm is. Előre telepített zenelejátszót is kínál a Huawei, ebben van némi streamelhető tartalom is, viszont népszerű előadókat ne keressünk, jogdíjmentes zenéket fogunk találni a katalógusban, Taylor Swiftet biztosan nem. A beépített sztereó hangszórók csúcstelefontól várható módon szólalnak meg, bár számomra kicsit élesen és magas hangerő mellett torzítva, Type-C csatlakozón és Bluetooth 5.2-n is jön ki hang a telefonból, utóbbi támogatja az LDAC és az LHDC nagy felbontású kodeket is. Felesleges ugyanakkor 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozót vagy FM-rádiót keresnünk, ezek hiányérzetét némileg pótolja, hogy rendszerszinten állíthatók a hanghatások. A Widevine L1-es biztonsági szint megvan, így a Netflix például simán lejátszott nagy felbontásban videót, de HDR tartalmat streamelni nem lehet és akadhatnak problémák egyes platformokkal, az HBO Max például nem akart együttműködni az EMUI rendszerrel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés