5G-s tokot kap a Huawei P60 és P60 Pro is

Az amerikai szankciók ellenére a kiegészítő segítségével képessé válik a telefon az újgenerációs hálózatokon történő kommunikációra.

Májusban érkezik Európába a Huawei P60-as széria, Kínában viszont már bemutatták és árusítani is kezdték az új mobilokat. Az amerikai szankciók miatt ezek továbbra is a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 rendszerchip 4G-s változatát kötelesek használni, így nem csatlakoznak 5G hálózatokra. Van azonban egy megoldás, mellyel kikerülhető a szankciók okozta korlát, mégpedig a Soyealink által fejlesztett és gyártott tok a telefonokhoz. Hasonló már a P50 Próhoz is készült tavaly és azért érdemes azt is megemlíteni, hogy a Soyealink és a Soyea-Tech valamennyire kötődik a Huaweihez, eszközeik például a Huawei technológiai megoldásait használják hardver és szoftver szinten is és a Huawei fejlesztette alkalmazásokon keresztül kezelhetők.

A Soyealink által készített 5G-s tokA Soyealink által készített 5G-s tokA Soyealink által készített 5G-s tokA Soyealink által készített 5G-s tok A Soyealink által készített 5G-s tok (forrás: Soyealink) [+]

A tok az USB-C csatlakozón kommunikál a telefonnal, 53,5 gramm extra tömeget és 3,2 mm extra vastagságot ad hozzá a P60-hoz és P60 Próhoz. Használata csak eSIM-mel lehetséges, fizikai SIM-foglalata nincs a toknak. Az eSIM-et és az 5G modemet egy ismeretlen típusú kétmagos processzor vezérli, az eSIM konfigurálás viszont a telefonon történik és a mobilon keresztül az állapotsávon folyamatosan információkat is szolgáltat a tok például a hálózat jelerősségéről. Maradt az N1, N3, N41, N77 / 78, N79, N28, B3 + N41, B3 + N78, B3 + N79, B1 + N78, B39 + N4, B41 + N79, B39 + N79, B5 + N78, B8 + N78 sávok támogatása, vagyis ugyanazokat az 5G-hálózatokat érheti el vele a P60 Pro, mint bármilyen 5G modemmel szerelt okostelefon.

A tokon keresztül a gyorstöltést is ugyanúgy felveszi a készülék
A tokon keresztül a gyorstöltést is ugyanúgy felveszi a készülék (forrás: Soyealink) [+]

A kiegészítő műanyagból készül, de bőrt imitáló textúra van hátlapján. A tokon található 2.0-s USB-C csatlakozón keresztül a P60-ak felveszik a 67 vagy 88 wattos gyorstöltést is modelltől függően. Arra vonatkozó információ nincs egyelőre, hogy a vezeték nélküli töltést felveszi-e tokkal a P60. Ugyanígy a kiegészítő ára sem ismert, a P50 Pro mellé készített ugyanilyen kiegészítő tavaly 44 ezer forintnak megfelelő jüanért került piacra.

Azóta történt

  • 5G-s Huawei Enjoy 60-at tessék!

    Csak Wiko Hi Enjoy 60 5G néven kell keresni és Kínában. Újabb, szankció sújtotta Huawei modell 5G-sedik egy ügyes vezércsellel.

  • Kezünkben a Huawei P60 Pro

    Münchenben tartott európai termékpremiert a Huawei, a P60-as szériából csak a Pro modell érkezik felénk, saját kézből mutatjuk.

  • Huawei P60 Pro - kamera(telefon)

    Főkamera állítható rekeszértékkel, makróra is használható nagy felbontású teleobjektív, korrekt ultraszéles. Cserébe áldoznunk kell a szolgáltatás- és alkalmazáskínálatból. De telefonálni azért lehet vele.

  • Saját tervezésű 5G-chipekkel térhet vissza a Huawei

    Kínai kutatócégek állítása szerint már az év végén 5G-s készülékeket mutathat be a szankciók sújtotta Huawei.

Előzmények

Hirdetés