Megnéztük a Huawei Watch 4-et, 4 Prót és Ultimate-et

Három okosórával jön nyáron a Huawei, a kínai bemutató előtt Münchenben már láthattuk a Watch 4-eket is.

A Huawei P60 Pro bemutatóján a gyártó a telefon után két új és egy Kínában már korábban piacra került órát is prezentált a közönség előtt, ezek ár szerint növekvő sorrendben: Watch 4, Watch 4 Pro, Watch Ultimate. A Watch 4 fekete szilikon szíjjal kerül forgalomba 449 euróért, a barna bőrszíjas Pro 449 eurón indít, a titán tokkal és titán szíjjal szerelt Pro pedig 699 eurós árcímkét kap. Előrendelést június 8-án nyit a Huawei, az európai piacon pedig június 22-től lehet majd megvásárolni a termékeket, pontos magyar árakról és magyar startdátumról viszont egyelőre nem kaptunk tájékoztatást. Az Ultimate 749 euróról indul megerősített fluoroelasztomer szíjjal, de opció a titán szíjjal szerelt változat is, ha valaki kifizeti a 899 eurós árat.

Az Ultimate a kezemben
Az Ultimate a kezemben [+]

A Watch Ultimate-ről már a kínai bemutatót követően volt egy hardverbemutató hírünk, ezt itt lehet elolvasni, teszteszközt pedig igyekszünk majd minél hamarabb szerezni. Foglalkozzunk így a Watch 4-ekkel, melyek a 2021-es elődhöz képest könnyebbek és vékonyabbak, megőrizve azért elegáns megjelenésüket is. Az óratok TC4-es titánból készül modelltől függetlenül, a Pro 48 milliméteres, az alapmodell 46 milliméteres. Meglepően könnyűek is az órák, a Pro modell a nehezebb, ez 48 grammot nyom. Mindkét eszköz 30 méteres mélységig bírja vízben, megvan az 5ATM védettség.

A titán és a megerősített gumi szíjat használó Ultimate órák egymás mellett
A titán és a megerősített gumi szíjat használó Ultimate órák egymás mellett [+]

Egységesen AMOLED kijelző dolgozik az órákban (1,5”-es a Pro modell), az óratest jobb oldalán található egy nyomógomb és egy digitális korona, mely tekerésre és nyomásra is reagál. A kijelzőt zafírkristály üveg védi, a panel pedig LTPO, így a mindig éber mód sem fogyaszt sokat. Ennek ellenére a Huawei szerint normál módban, az egészségügyi funkciókat aktívan használva 4 nap üzemidő csupán a garantált, energiatakarékos használati móddal viszont 21 napig is bírják az órák. Gyorsabb lett egyébként a töltésük is, 60 perc alatt feltöltenek teljesen, míg elődjüknek még 90 perc kellett.

A Watch 4-es sorozat újdonságai és áraiA Watch 4-es sorozat újdonságai és áraiA Watch 4-es sorozat újdonságai és árai A Watch 4-es sorozat újdonságai és árai [+]

Adott az eSIM, az órán elérhető a Petal térkép, van EKG, pulzusmérés, alvásfigyelés, bőrhőmérséklet-mérés, stresszkövetés, véroxigénszint-mérés, az óra a használati szokások és egészségügyi mérések alapján egészségügyi trendeket állít fel a TruSeen 5.0-s szoftverrel, ezeket pedig egy némileg átdolgozott, jobban átlátható felületen prezentálja a felhasználó csuklóján. Újdonság az egyperces egészségügyi ellenőrzés, mely hét mérést végez el, köztük légzési és keringési ellenőrzéseket. Egyelőre a kiállított modelleken megnézni ezt nem volt lehetőségünk, de a tesztben mindenképpen benne lesz.

Barna bőr szíjjal a Watch 4 Pro
Barna bőr szíjjal a Watch 4 Pro [+]

MIndkét óra eSIM-en keresztül képes 4G/LTE hálózatokon kommunikálni, és a többsávos beépített GPS is természetesen megvan. A Huawei Egészség alkalmazáson keresztül mindkét óra kompatibilis iOS és Android telefonokkal is. A kínai bemutató egy héten belül esedékes, remélhetőleg akkor még többet megtudunk majd a hardverről és júniusra teszteszközt is sikerül szereznünk. Az már a Münchenben kiállított modelleken is látszott, hogy elődeikhez hasonlóan anyaghasználatukban és összeszerelési minőségükben prémiumot képviselnek, a szoftveres újítások pedig hasznosak lehetnek az egészségmegőrzéshez.


(forrás: Huawei) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés